BTC és altpiac hétfőn

spot_img

A jó hír, hogy a BTC/USD páron a múlt héten megtört a féléves lefelé tartó trend. Ez újra pozitív hangulatot hozott a piacra.+

A rossz hír, hogy a várakozásokkal ellentétben a hétvégén nem tudunk 9000$ fölé törni. Bár a négyórás grafikonon volt egy zárás 9160$-nál, aztán a következő két gyertya már egyértelmű korrekció volt. Jelenleg is 8500-8600$ között cserélik a BTC-t.

Egy felfelé trend akkor egészszéges, ha az emelkedést korrekció, majd azt egy konszolidáció követi, ez az előző emelkedő cikulusban teljesült. A növekedés fázisban itt is átvitte az ellenállást (8800$-8900$ szint), majd a 9000$ felett elutasította az árfolyamot a piac és az említett szint alá korrigált. Most arra várunk, hogy teszteljük a 8800-8900$ közötti szintet és támaszt alakítsunk ki belőle. Innen indulhat majd meg az újabb emelkedés.

Visszatérve az előző lefelé tartó trendre: miután tegnap lezárult a hetes gyertya, a mai nap elemzései egy érdekes tényre világítanak rá:

A múlt héten a rekord volument mutatott az altcoin piac, messze leelőzve az előző volumen csúcsát, amit 2019 tavaszán állított be. Ez hagyományosan azt jelzi, hogy a altcoin piac megtalálta az alját – vagyis innentől növekedés jöhet az altok, de még a BTC számára is. Erre a Crypto Thies hívta fel a figyelmet:

A BTC nélküli altcoin piac kapitailzációját jelző grafikonért keresed a Tradingview TOTAL2 grafikont az Index kategóriában

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img