Aranyfedezetű tokent bocsát ki a Tether

spot_img

A legnagyobb stabil coin kibocsátó tegnap jelentette be legújabb termékének, a Tether Gold-nak (XAU₮) az indulását.

A XAU₮ egy aranyfedezetű token lesz, aminek értéke 1 Troy uncia (~31g) aranyéval fog megegyezni. Kibocsátására az Ethereum (ERC20) és a Tron (TRC20) blokkláncain fog sor kerülni, tárolására pedig az ezeket a standardokat támogató walletekben lesz lehetőség.

Más aranyfedezetű tokenekkel szemben, a Tether Gold birtoklásáért nem számolnak fel havonta fizetendő kezelési költségeket (ezekből általában a fizikai aranyletét tárolásának költségeit szokták finanaszírozni), hanem kibocsátásáért egy egyszeri, 0.25%-os díjat vonnak majd le a vásárlóktól.

Az, aki a Tether honlapján hitelt érdemlően azonosítja magát, kérvényezheti az általa birtokolt tokenek értékének megfelelő fizikai arany, vagy készpénz átadását is, ám ehhez legalább 1 aranyrúd értékének megfelelő XAU₮-tal kell majd majd rendelkeznie. Ezzel kapcsolatban további információkat a Tether Gold hivatalos honlapján találhattok.

A token hamarosan hamarosan elérhető lesz a nagyobb kriptotőzsdék kínálatában. Ha szeretnétek többet is megtudni az aranyfedezetű tokenekről, olvassátok el a róluk készített összefoglalónkat.

Tokenizált arany: mérsékelt kereslet mellett kedvező kilátások

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img