Akár egymillió felhasználót is elérhet a Dash Venezuelában

spot_img

Mark Mason, a Dash egyik alapítója impozáns ábrát tett közzé Twitter csatornáján nemrég, az aktív, tehát az elmúlt 30 napban legalább egyszer online lévő, venezuelai Android tárcák számát mutatta be követőinek, ezzel is bizonyítva, hogy a súlyos gazdasági problémákkal szembesülő országban bizony egyre többen fordulnak a kriptopénzek felé. Ahogy arra a be in crypto cikke rámutat, ha ezt a növekedési ütemet képesek tartani, akkor 2020 végére akár egymillió felhasználót is elérhetnek.

Mindenesetre már önmagában az meglehetősen nagy eredmény, hogy tavaly május óta mintegy 562%-al nőtt az aktív tárcák száma, gondoljunk bele, hogy hány passzív felhasználó lehet a “háttérben”. Nem csoda, hogy alternatívát keresnek a helyiek a saját valutájuk, a bolivar helyett, hiszen a hírek szerint egy doboz tej megvásárlásához már szinte talicskányi pénzre van szükség az elszabadult inflációnak köszönhetően.

Bitcoinnal fizette a szülés költségeit a venezuelai apuka

Jól látja a problémát az ország elnöke, a sokak szerint gazdasági bűncselekmények sorozatát elkövető Nicolas Maduro is, sőt, ő maga is felfedezte a kriptopénzekben rejlő lehetőséget. El is indította az ország  saját, hivatalos digitális pénzét, a Petro-t, állami alkalmazottak kaptak is belőle, a lakosság azonban bizalmatlan. Egész egyszerűen azért, mert úgy gondolják, hogy nem érdemes egy állami kontroll alatt álló kriptopénzt használni, már csak azért sem, mert éppen az államnak köszönhetik a hiperinflációt, és a gazdasági káoszt.

Venezuela: jöhet az állami bitcoin- és ethereumtartalék?

Ha szeretnéd bővebben is érteni, hogy miért fordul egy nehéz gazdasági helyzetben lévő ország a kriptopénzekhez, akkor iratkozz fel az ingyenes KriptoSuli leckesorozatunkra, közérthető, jól áttekinthető, rövid anyagokat küldünk emailben, ezekből biztosan megérted a terület minden részletének működését!

Venezuela jövőre már csak Petro-t fogad el az olajért cserébe

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img