Hatással van-e a koronavírus-pánik a bitcoin árfolyamára?

spot_img

Az Index ma reggeli cikke szerint, a koronavírus megfertőzte a New Yorki-i tőzsdét is:

“Három hónap óta nem estek akkorát a New York-i értéktőzsde főbb mutatói, mint a hétfői zárásra. Az ok a koronavírus lehetséges kínai gazdasági következményei.”

A hagyományos piacokkal ellentétben, a bitcoin árfolyama az elmúlt 24 órában nem esett, hanem 5%-kal erősödött, aminek kapcsán érdemes megvizsgálnunk, hogy az elmúlt napokban lehetett-e bármilyen összefüggés a koronavírussal kapcsolatban megjelenő hírek és a kriptovaluta mozgása között.

Az első koronavírusnak tulajdonítható eladási hullámra múlt héten kedden, az ázsiai tőzsdenyitást követően került sor.


Hogy mindeközben mi történt a bitcoinnal? Az égvilágon semmi. A tőzsdei eséseket másfél nappal megelőzően ugyan zuhant az árfolyama, de a fenti időpontot megelőző és azt követő órákban szinte mozdulatlan maradt

A második eladási hullámra két nappal később került sor. Ekkor a bitcoin a piaccal összhangban mozdult és veszített az értékéből.

A harmadik tőzsdei pánikhullám pénteken vette kezdetét. A részvények estek, a bitcoin viszont ezt a napot egy ~5%-os emelkedéssel kezdte, ám estére szinte minden nyereségét visszakorrigálta. A megtorpanás ellenére, a BTC a hétvégén ismét magára talált és felfelé tört, miközben a hagyományos piacok továbbra is egy lefelé tartó trendben mozogtak tovább.

Az elmúlt napok eseményeit összegezve:

  • Az 1. koronavírushoz köthető eladási hullám semmilyen hatást nem gyakorolt a bitcoin árfolyamára.
  • A 2. hullámban a bitcoin a hagyományos piacokkal összhangban mozdult el és velük együtt veszített az értékéből.
  • A 3. hullám kezdete óta a bitcoin a hagyományos piacokkal ellentétes irányú mozgást végzett és emelkedni kezdett.

Az elmúlt napok eseményeiből tehát egyelőre még nem vonhatunk le messzemenő következtetéseket, de a piacokat az év első heteiben lázban tartó USA-Irán konfliktust követően, a koronavírussal kapcsolatos hírek ismét nagy elmozdulásokkal ajándékozták meg a kereskedőket. Legyen szó akár a kripto, akár a hagyományos piacokról, vagy akár a short, akár a long irányú pozíciókról, azoknak, akik profitálni szeretnének ezekből a kilengésekből érdemes kihasználniuk a mostanihoz hasonló időszakokat.

Számukra lehetnek érdekesek a feltörekvő SimpleFX szolgáltatásai, ami nemrégiben nagyarányú nemzetközi terjeszkedésbe kezdett. A CFD tőzsde eddig 240 000 aktív felhasználóval rendelkezett, ám az elmúlt hetekben az indiai, indonéziai, szingapúri, maláj és dél-afrikai ügyfelek felé való nyitással potencionálisan már 1.75 milliárd ember számára tették lehetővé, hogy a nap 24 órájában, a világ bármely pontján becsatlakozhassanak a piacok vérkeringésébe.

A Skrill és kriptopénz alapú befizetéseket is támogató oldalon az Accounts & Deposits menüpont alatt választhatjuk ki, hogy milyen pénznemben szeretnénk vezetni a számlánkat, ha pedig inkább a gyakorlás mellett döntenénk, ugyanitt regisztrálhatjuk játékpénzes Demo fiókunkat is.

Ha szeretnéd kipróbálni a SimpleFX-et, akkor kattints erre a linkre, vagy nézd meg a róluk készített bemutató videónkat.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img