Így hat a Bitcoinra a koronavírus

spot_img

Továbbra sem látszik a vége a koronavírus terjedésének, bár egyes beszámolók szerint már kevesebb a halálozások, és a fetőrzések száma is. Az mindenesetre még mindig biztos, hogy a járvány hat a gazdaságra, hogy pontosan miben, és milyen mértékben, az már más kérdés. Megnéztük, hogy hogyan hathat a Bitcoin életére a jelenség, mivel Kínáról van szó, ezért kétségtelenül van összefüggés.

Bányászat

Vannak hírek arról, hogy a járvány megfékezésének érdekében több olyan céget is bezárattak a hatóságok, ahol “összezárva” dolgoznak emberek, Bitcoin bányákban is járták, ilyen profilú cégeket is leállásra kényszerítettek. Ez hat a Bitcoin életére, ha kiesnek bányagépek, az változtat az erőviszonyokon a bányászat kapcsán.

BTC árfolyam

Az, hogy a bitcoin árfolyama emelkedett volna-e a koronavírus nélkül is az elmúlt időszakban, vagy nem, egy olyan kísérlet, amit nem lehet elvégezni. Az viszont biztos, hogy a vírus terjedésével egyidőben, azzal – kis túlzással – párhuzamosan a legismertebb kriptopénz árfolyama is emelkedett. Egyesek szerint azért, mert a kínai gazdaság gyengülését, és a globális aggodalmat, bizonytalanságot látva sok befektető döntött úgy, hogy BTC-be teszi vagyonát, vagy annak legalább egy részét.

Az a mocskos pénz

Régóta zajlik a vita, miszerint mindennapi fizetőeszközzé válhat-e egy kriptopénz, a koronavírus viszont bizonyította: néha szó szerint életveszélyes lehet fogdosni azt a készpénzt, ami ki tudja hány, és ki tudja milyen egészségi állapotú ember kezén ment át. Ahogy arra a CCN cikke, és az alábbi videó is rámutat: a kínai hatóságok megpróbálják fertőtleníteni a bankókat, hogy ezzel is hátráltassák a járvány terjedését.

Te mit gondolsz, hogyan hathat a vírus a BTC sorsára? Mondd el egy komment formájában!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img