Ethereum ProgPow: júliusban érkezhet az ASIC ellenes fork

spot_img

Az Ethereum fejlesztők tegnap délután megállapodásra jutottak abban, hogy integrálják az ASIC-ok működését megnehezítő ProgPow algoritmust, amivel ismét előtérbe kerülhet a videókártyákkal történő bányászat.

Ennek bevezetéséhez egy hard forkra lesz szükség, amit a tervek szerint 3 héttel az új kriptográf eljárásokat lehetővé tevő, és júniusban érkező EIP-1962-es frissítés után hajtanának végre. A ProgPow így legkorábban júliustól élesedhet az Ethereum hálózatán.

Ha érdeklődsz a téma iránt, csatlakozz a Discord csatornánk #bányászat szobájában folyó beszélgetéshez.

Bár az Ethereum whitepaperében még a könnyen hozzáférhető bányászati eszközök (videókártyák) fontosságát méltatták, 2018-ban a Bitmain piacra dobta nagy teljesítményű és kifejezetten Ethereum bányászatra kifejlesztett speciális egységét, az E3-as Asic-ot, ami 4-8-szor akkora teljesítményre volt képes, mint a korabeli GPU-k.

A Bitmaint később más gyártók termékei is követték, a bányászok közül azonban sokan úgy érezték, hogy az ASIC-okkal kicsavarták az ethereum igazi közösségének a kezéből az irányítás lehetőségét. A ProgPow bevezetését jelenleg a bányászpoolok 76%-a támogatja.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img