ICO-t hirdetett, megbüntette a SEC az Úszó Erőd sztárját

spot_img

Hollywood egyik szebb napokat látott sztárja, a valós harcművészeti tudásáról, eredményeiről is ismert Steven Seagel a SEC célkeresztjébe került egy ICO shillelése miatt, a minap született ítéletük szerint bő 150 000 dollárnyi büntetést kell megfizetnie.

Egy Bitcoiin2Gen (így, két “i”-vel) nevű cég kérte fel az akciósztárt a promócióra, amit készségesen el is vállalt, 250 000 dollárnyi készpénzt, és további 750 000 dollár értékű tokent ígérve.

Arra szólította fel a követőit a közösségi médiában, hogy “ne maradjanak le” a lehetőségről, azt azonban nem tette hozzá, hogy pontosan miről van szó, a kockázatokra sem hívta fel a figyelmet, gyakorlatilag minden, ilyenkor elvárt, szokványos felhívásról megfeledkezett.

Ráadásul a cég nagyköveteként is tevékenykedett, ezzel tovább súlyosbítva a “megtévesztést”, legalábbis a hiányos tájékoztatást a rajongói felé. A SEC vádjait nem ismerte el, azonban megállapodást kötött, pontosan 157 000 dollár befizetésére, ezzel remélve, hogy az ügy lezárul véglegesen.

A Bloomberg riportere szerint Seagal ügyvédje egy emailben arról is beszámolt, hogy a kezdeti lelkesedést követően a korosodó akciósztár elvesztette a Bitcoiin2Gen munkatársaiba vetett bizalmát, felmerült benne, hogy csalásról van szó, melyhez őt is felhasználják.

A most 67 éves filmes amúgy Oroszországban él, 2018-ban az orosz külügyminisztérium felkérte speciális nagykövetnek, feladata, hogy az USA és Oroszország viszonyát folyamatosan javítsa, ápolja.

Ha többet szeretnél tudni arról, hogy miért veszélyes egy bizonytalan hátterő ICO, iratkozz fel a teljesen ingyenes KriptoSuli leckesorozatunkra, tudj meg többet erről is, és a kereskedés mikéntjéről is!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img