A Binance eltávolítja kínálatából a tőkeáttételes tokeneket

spot_img

A Binance ma délután jelentette be, hogy március 31-én, magyar idő szerint 11:00-kor eltávolítja kínálatából a nemrégiben bevezetett bitcoin, ether, eos, bnb és xrp BULL / BEAR tokeneket. A háromszoros tőkeáttétellel működő kriptopénzeket az alábbi cikkünkben mutattuk be nektek.

Hasznos tudnivalók a BULL és BEAR tokenek használatáról

A tokeneket korábban a Binance stratégiai partnere, az FTX vezette be, ahol ezek a kereskedési eszközök rövid idő alatt rendkívüli népszerűségre tettek szert. Ezen felbuzdulva vette át őket a Binance is, ám CZ szerint felhasználóik nem igazán értették meg ezek működését, ezért az ő védelmükben végül az eltávolításuk mellett döntöttek.

https://twitter.com/cz_binance/status/1243906640060932096?s=20

A  bejelentés után több felhasználó is szóvá tette, hogy sok pénzt vesztett ezeken a tokeneken, ugyanis működésük sajátosságai miatt, a BULL és BEAR árfolyamai egészen másképpen viselkednek, mint a hagyományos kriptopénzeké. Egy konkrét példával élve:

  • Amikor a BNB árfolyama 16 dollár volt, a BNBBULL tokenek 530 dollárt értek.
  • Amikor a BNB árfolyama 20%-ot esett, akkor az árfolyama 12.80 dollárra csökkent.
  • Ugyanezen idő alatt, a BNBBULL tokenek a 3x tőkeáttétel miatt nem 20%-ot, hanem 60%-ot veszítettek az értékükből, tehát 530-ról, 218 dollárig estek vissza.
  • Amikor a BNB tokenek árfolyama 12.80-ról visszaerősödött a 16 dolláros kiindulási árra, az +25%-os növekedést jelentett.
  • Ugyanez a BNBBULL esetében, a háromszoros tőkeáttétel miatt, +75%-os elmozdulással járt. A 218 dolláros árfolyama tehát 381.5 dollárig erősödött.
  • Vagyis a BNB hiába ért ismét 16 dollárt, az azt lekövető BNBBULL-t hosszabb távon tartó trader (530 – 381.5 =) 148.5 dollárt bukhatott az ügyleten.

A károsultak a veszteségeik miatt a Binance-et hibáztatták, ami szerintük nem készített megfelelő oktatóanyagokat a tokenek működéséről és ugyanennek a hiányát tette szóvá az FTX igazgatója is.

Azok, akik BULL vagy BEAR tokenekkel rendelkeznek választhatnak, hogy kedd reggelig eladják, vagy átküldik őket az FTX-re, ahol továbbra is lehetőségük lesz a velük való kereskedésre.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img