Kiemelt ügyfeleivel készített felmérést a Kraken

spot_img

400 VIP felhasználó vett részt abban a hangulatfelmérésben, aminek összefoglalóját a hétvégén tette közzé a Kraken. A San Franciscó-i tőzsde kiemelt ügyfeleinek véleménye szerint már az idei évben új csúcsoknak örülhetnek majd a bitcoin tulajdonosok.

A válaszadók között egyaránt megtalálhatóak voltak a magukat kereskedőnek (40%), befektetőnek (41%) és intézményes hátterűnek vallott ügyfelek (15%), de képviseltette magát néhány valutaváltó, kriptopénz bányász és más kriptotőzsdék is (4%).

A felmérés időpontjában többségük (84%) 10 millió dollárnál kevesebb pénzt menedzselt a Krakenen, a fennmaradó részben viszont ott voltak a 100 millió dollár feletti kitettséggel rendelkező bálnák is.

A válaszadók vagyoni megoszlása

Ami a 2020-as árfolyam előrejelzéseket illeti, a megkérdezettek átlagosan 22 866 dolláros idei csúcsot jósoltak a bitcoinnak, míg a kezelt pénzek nagysága alapján súlyozott átlag 19 424 dolláros végeredményt adott ki. Ugyanerre a kérdésre az Ether kapcsán 810, illetve 500 dolláros előrejelzések születtek, vagyis a vagyonosabb befektetők sokkal szkeptikusabbak voltak az ETH középtávú jövőjével kapcsolatban.

Arra a kérdésre, hogy elsődlegesen mi alapján döntenek a vásárlás vagy eladás mellett, 26% az árfolyamok technikai analízise, 24% a fundamentális alapok, 23% pedig a piac aktuális hangulata alapján hozza meg a döntéseit. A többiek külsős elemző cégek által készített kutatásokra hagyatkoznak.

A VIP ügyfelek 47%-a nyilatkozott úgy, hogy befolyásolta az elmúlt év során egyre felkapottabbá váló Stock-to-Flow Model, amit az alábbi cikkünkben ismertettünk.

A Bitcoin és a hatványok törvénye: út a milliókig?

A felmérés rákérdezett a résztvevők kedvenc altcoinjaira is, ahol meglepően népszerűnek bizonyult az anonim utalásokat lehetővé tevő Monero (XMR).

Ami pedig a stabil coinokat illeti, a legtöbben a Tether-t nevezték meg favoritként, ám a válaszadók közel fele (44.4%) nyilatkozott úgy, hogy egyáltalán nem használja a dollár értékét lekövető tokeneket.

A teljes jelentést itt tekinthetitek meg. (Az ügyfelek a kérdőíveket még a március eleji összeomlás előtt töltötték ki.)

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img