Ennyien még sosem tartottak egynél több Bitcoint

spot_img

Megközelítette a 800 000-et azoknak a tárcáknak a száma, amikben legalább egy darab bitcoint tartanak. Ezzel új csúcsot állítottunk be: még sosem volt ennyi embernek legalább egy bitcoinja.

A Glassnode méréséhez persze hozzá tartozik, hogy nem feltétlenül tartozik minden egyes tárca címéhez egy különböző személy, de az átlagos kriptós kereskedőt ismerve túl nagy eltéréssel sem kell számolnunk, ráadásul sokan vannak akik kicsivel egy darab alatt is tartanak.

Készül erről egy grafikon is, ahol látható az árfolyam és azoknak a tárcáknak a száma, ahol fellelhető legalább egy darab, vagy annál több BTC.

A rekord beállítása valószínűleg annak tudható be, hogy a márciusi alacsony árak miatt elég sokan betárazhattak az „olcsó” bitcoinból.

Erre utal a másik grafikonunk is, ahol az látható, hogy március közepétől nagyot esett a tőzsdéken tárolt bitcoinok száma. Más mérések szerint is nagyjából -7%, -8%-al csökkent a kriptotőzsdéken tartott coinok száma. Ez akkumuláicót jelez, vagyis a közeljövőben ezek az emberek nem számítanak komolyabb eladásra.

/grafikonok: Glassnode/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img