Kereskedés, vagy befektetés? Ezt tanácsolja a legnagyobb kriptotőzsde igazgatója

spot_img

A Binance igazgatója a minap a kriptopénzekbe történő befektetések kapcsán kezdeményezett beszélgetést a követőivel. Első ezzel kapcsolatos kommentje így szólt:

“Egyetlen olyan kriptós ismerősöm sincs, aki ne gondolta volna azt, hogy amikor beszállt, már lemaradt az igazán nagy növekedésről. Ez alól én sem voltam kivétel, aztán 5 évvel később mind rájöttünk, hogy tévedtünk.

Úgy gondolom, hogy 2025-ben is ugyanez lesz a helyzet. Még mindig a korai fellendülés szakaszában járunk. És nem pénzügyi tanács, de ha nem vagy kereskedő, hanyagold a tradelést.”

Egy későbbi üzenetében hozzátette:

“A statisztikáink szerint a legtöbb hodler túlteljesíti a kereskedőket, de tudom, hogy csak ülni, tartani és nem csinálni semmit sokszor elképesztően nehéz feladat. A hodl egy passzív tevékenység, míg aki kereskedik, az úgy érezheti, hogy képes a kezében tartani a dolgok alakulását.”

Korábban már mi is közzétettünk egy olyan statisztikát, amik CZ szavait támaszthatják alá. Aki a hodl mellett dönt, annak nem tényleg nem ajánlott bojgatnia a megtakarítását, ugyanis a bitcoin az elmúlt években mutatott növekedéseit mind az adott naptári év 10 legjobb napja során szedte össze. Aki a 10 legzöldebb napról lemaradt, az nem hogy nem nyert, de évente átlagosan 25%-ot bukott a bitcoin befektetésein.

Persze a 25%-os mínusz és a több száz százalékos plusz csak a két végletet jelenti. Aki valamilyen szinten mégis érdeklődik a kereskedés iránt, annak nem feltétlen kell az összes pénzét kockára tennie. A legtöbb váltón akár már 10 dollárból is meg lehet nyitni egy pozíciót, vagyis nem kell túl sokat rááldoznia annak, aki kipróbálná, hogy hogyan is működik ez az egész.

Ezzel kapcsolatban érdemes figyelemmel kisérnetek az oldalunkon és Discord csatornánkon is rendszeresen közzétett ingyenes tippeket, amelyeket kereskedőink ajánlásai alapján szoktunk megosztani veletek. Néhány napja például a KAVA/BTC párra hívtuk fel a figyelmeteket, amin néhány nap leforgása alatt 40%-ot is meghaladó profitot tehettek zsebre a traderek.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img