Két svájci bank kapott engedélyt kriptopénzek forgalmazására és megőrzésére

spot_img

A svájci pénzügyi hatóságok a múlt héten két banknak adtak engedélyt arra, hogy kriptopénz kereskedési és megőrzési szolgáltatásokat biztosítsanak.

A Maerki Baumann Bank már júniusban lehetővé fogja tenni, hogy ügyfelei megvehessék és letétbe helyezhessék a legismertebb kriptopénzeket. A pénzintézet több ismert tőzsdével is megállapodást kötött, hogy a nagyobb összegű megrendeléseket is az aktuális árfolyamon, minimális spread kifizetése mellett biztosíthassa kliensei számára.

A Maerki kifejezetten a nagy vagyonnal rendelkező magánszemélyek kiszolgálására specializálódott, de tavaly április óta azt is lehetővé teszi, hogy az országban regisztrált kriptopénzekkel foglalkozó vállalkozások üzleti számlát nyithassanak nála. A bank tavaly 8.5 milliárd dollárnyi vagyont kezelt.

“Semmi kétségünk nincs azzal kapcsolatban, hogy a digitális pénzügyi eszközök a jövőben a professzionális pénzügyi és vagyonkezelői szolgáltatások részét fogják képezni.” – áll hivatalos közleményükben.

A másik érintett a kisebb, 180 millió svájci franknyi betétet kezelő zürichi Incore Bank volt.

“Meggyőződésünk, hogy már csak idő kérdése, hogy a bitcoin a bankok standard befektetési portfóliójának alapelemei közé tartozzon.”

A két bank a jövőben közösen fog együtt dolgozni azért, hogy ügyfeleik számára ezen a területen minél magasabb szintű szolgáltatást tudjanak biztosítani.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img