Vechain: további együttműködés a Walmarttal és egy kínai provinciával

spot_img

Éppen egy évvel ezelőtt jelentették be, hogy a Walmart kínai szárnya a Vechain által kifejlesztett technológiát fogja alkalmazni az általa forgalmazott élelmiszerek minőségbiztosítása során. Az akkor mindössze néhány termékkel elindított szolgáltatás most újabbakkal bővülhet, a vállalat ugyanis a magasabb minőségű árucikkeket forgalmazó kínai hálózatában is a VET megoldásait fogja alkalmazni.

Sam’s Club

A Walmart a világ legnagyobb forgalommal rendelkező üzletlánca, aminek alapítójáról, Sam Waltonról kapta a nevét egyik leányvállalatuk, a Sam’s Club. A prémium kategóriás termékekre specializálódó bolthálózat Kínában 26 bevásárlóközponttal rendelkezik és további 20 megnyitását tervezi a következő 3 év során. Az üzletek vásárlói a jövőben különböző importált termékek, például tengeri különlegességek, húsok és borok csomagolásán elhelyezett QR kódok leolvasásával győződhetnek meg az árucikkek eredetéről. Kína a közelmúltban Franciaországgal és Ausztráliával állapodott meg ilyen típusú termékek behozataláról.

A Vechain logóját is feltüntető alkalmazás működéséről nemrégiben egy rövid videó is felkerült az internetre.

Ugyancsak a Vechainnel kapcsolatos friss hír, hogy a fekete teájáról ismert Yunnan provincia  teakeverékeit mostantól szintén az ő technológiájukon alapuló rendszer segítségével lehet majd nyomonkövetni. A térségben az elmúlt évben 172 000 tonnányi levelet dolgoztak fel, a prémium kategóriába sorolt termékből 1 kg pedig akár 3500 dollárba, vagyis több, mint egymillió forintba is kerülhet. A platform létrehozásának megkezdéséről tavaly ősszel olvashattunk először a Vechain blog oldalán. A Pu’er Tea platform része lesz a kínai állam által épített, kiemelten fontos termékeket nyomonkövető egységes rendszernek is.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img