Folytatódik a Tether per: két új tőzsdét is berántottak

spot_img

Új fejezetéhez érkezett a New York-i bíróságokon játszódó tömeges Tether-per.

A több száz felperes képviseletén eljáró felperes gárda a tömeges perbe ezúttal két ismert kriptopénz tőzsdét is bevonhat, ha a panaszának helyt ad a bíróság.

Két másik kriptopénz tőzsde közreműködésével – a Bittrex és a Poloniex társaságokkal együtt, a Bitfinex és a Tether időzítetten, masszív vásárlásokat eszközölt a csalással kibocsátott USDT-kel, mikor a kriptoeszközök árfolyamai zuhanásba kezdtek.

– áll a felperesek panaszában.

A dokumentum azt is megjegyzi, hogy egy Crypto Capital nevű panamai cég volt a piaci manipuláció kezdeményezője.

A Bittrex és a Poloniex egyelőre nem kommentálta az eseményeket.

A szorosan egybefonódó Tether és Bitfinex vállalatok elleni per már több mint egy éve zajlik az amerikai bíróságon. A felperesek legutóbb egy tudományos tanulmányra hivatkozva próbálták bebizonyítani, hogy a Tether kibocsátása okozta a 2017-es nagy kriptopénz buborék kipukkanását. A tanulmányban azonban módszertani hibákat fedeztek fel, így nem lett bizonyító erejű. A piaci manipuláció vádja viszont még mindig fennáll.

Eközben a Tether mindent tagad:

“Három hónapig tartott, amíg benyújtották ezt a panaszt, de a vád még mindig megalapozatlan, a tények és a törvény is ellent mondanak neki. Összekeverték az okot az okozattal, hogy tarthatatlan elméleket gyártsanak.”

  • mondta Stuart Hoegner, a Tether jogi képviselője.

„Világos, hogy a felperesek figyelmen kívül hagyták a piacok valódi működését, a kereslet és kínálat elvét, a Tether pénzügyi letétjét és a Bitfinex működését is, nem beszélve arról a számtalan független tanulmányról, ami azt bizonyítja, hogy nem történt manipuláció. Ha látsz egy csomó embert, hogy kinyitják az esernyőjüket, az nem azt jelenti, hogy ők okozták az esőt.”  – szögezte le határozottan a jogi képviselő a Tether hivatalos közleményében.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img