1650-ről 1882-re nőtt a legalább 1000 bitcoint tartalmazó tárcák száma január óta

spot_img

A Bitcoin régóta emlegetett nagy előnye az alacsony költségű tranzakciók lehetősége, a minap újabb szép példáját láthattuk ennek. Több tranzakció keretében mintegy 241 500 bitcoint mozgatott meg valaki, ennek jelen értéke nagyjából 2,24 milliárd dollár, a fizetett tranzakciós díj pedig mindösszesen hét dollár lett.

Az eseményeket nem más, mintsem az erre specializálódó Whale Alert szúrta ki, egy olyan csatornáról van szó, amit érdemes követni, hiszen különösen ezen, az erősen volatilis piacon fontos tudnunk arról, hogy ha valaki esetleg jelentős mennyiséget készül eladni.

Hét egymást követő tranzakcióról volt szó, mindegyikük 27 000 és 40 000 BTC közötti összeg, ismeretlen tárcákba kerültek, de némely tárcákat többször is használták a folyamat során, összesen hat darab tárcáról van szó. Mindegyik tranzakció nagyjából 0,0001 BTC-be került, ez 0,93 USD, összesítve pedig 6,51 USD-t kellett fizetnie a rejtélyes utalónak.

Ezzel szemben a klasszikus banki szolgáltatások akár 1%-os, vagy ennél is magasabb jutalékot kérnének egy hasonló nagyságrendű utalás(sorozat) ellenében, utalásonként. A kimagasló, legalább 1000 bitcoint tartalmazó tárcák mennyisége nem mellesleg növekvő trendet mutat, januárban még nagyjából 1650 ilyen tárcát láthattunk, mára ez az érték felment 1882-re.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img