Bitcoin támogatással újíthat PayPal

spot_img

A Bitcoin árfolyama  tegnap közel 500 dollárral erősödött, miután olyan pletykák láttak napvilágot, melyek szerint hamarosan a PayPal is lehetővé fogja tenni felhasználói számára a kriptopénzek vásárlását és eladását.

A bitcoin tegnapi emelkedése (PrimeBit)

A hírről a Coindesk számolt be elsőként, több magas rangú belsős forrásra hivatkozva, akik szerint három hónapon belül elindulhat a PayPal és a Venmo fizetési app által is támogatott új szolgáltatás. A szivárogtatók két kriptotőzsdét, a Bitstamp-et és a Coinbase-et is megnevezték, mint a PayPal lehetséges együttműködő partnereit, de ezzel kapcsolatban egyik érintett sem volt hajlandó nyilatkozni az újság számára

Érdekesség, hogy a PayPal egyik alapítója és vezetője, egy korábbi nyilatkozatában átverésnek titulálta a Bitcoint:

“A Bitcoin egy olyan óriási pump-and-dump (árfolyam-manipuláció), amit még nem látott a világ.” – Bill Harris, PayPal.

A sors iróniája, hogy lényegében éppen a PayPal volt az, ami az ismeretlenség homályából a térképre helyezte a BTC-t. A fizetési szolgáltató még 2010-ben fagyasztotta be a Wikileaks számláit, amire a szivárogtató oldal bejelentette, hogy a jövőben bitcoin adományokat is elfogad a támogatóitól. Részben az ezzel kapcsolatos hírverésnek köszönhető, hogy az akkor még éppen csak szárnyait bontogató digitális valuta eljuthatott a további fejlődéséhez nélkülözhetetlen kritikus tömeghez.

Maga a PayPal ~ 305 millió felhasználóval rendelkezik, így ma is jelentős mértékben hozzájárulhatna a bitcoin még szélesebb körű elterjedéshez. Az már más kérdés, hogy a PayPalt ismerve mi már el is kezdtük hegyezni a ceruzáinkat, az első bitcoin számla befagyasztásokkal kapcsolatos botrányok megírásához.

Különös tevékenységet észleltünk, ezért befagyasztottuk a számláját.

A PayPal belépése a kripto piacra üzletileg egészen új távlatokat nyithat meg a cég előtt. Az USA legnépszerűbb mobilos fizetési alkalmazása, a CashApp két éve tette lehetővé felhasználóinak a bitcoin vásárlás lehetőségét. Ez a funkció 2020 első negyedévében már 306 millió dollár bevételt termelt az alkalmazást fejlesztő Square Inc. számára.

A Square bitcoin értékesítésből származó bevételei

A CashApp felhasználóinak száma csupán töredéke (~24 millió) a PayPal felhasználóinak (~305 millió), a PayPal így akár bankot is robbanthat a bitcoin és más kriptók támogatásával, aminek nyilván a cég részvényesei is örülnének.

Azt, hogy mi történhet a bitcoin árfolyamával akkor, ha 305 millió felhasználónak egyszer csak hozzáférést biztosítunk a 21 millió coinhoz, a fantáziátokra bízzuk. De ha az ábrándozáson túl esetleg hasznot is szeretnétek húzni az árfolyamok váltakozásaiból, tegyetek egy próbát a PrimeBit kereskedő felületével.

Balázs nemrégiben egy videóban mutatta be, hogy hogyan kell használni a platform (játékpénzes) demo felületét, a tapasztaltabbak viszont akár a MetaTrader 5 támogatást és a 200-szoros tőkeáttétel lehetőségét is kihasználhatják. Ha szeretnétek többet is megtudni a tőzsdéről, ebben a posztban foglaltuk össze a velük kapcsolatos tudnivalókat.

A PayPal vállalat piaci értéke jelenleg 199 milliárd dollár. A Bitcoin piaci részesedése 177 milliárd dollár. 10 év múlva melyik fog többet érni?

Eredmény

Betöltés ... Betöltés ...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img