A passzív kriptopénz jövedelem veszélyeire figyelmeztet Antonopoulos

spot_img

Andreas Antonopoulus bitcoin szakértő a legutóbbi videójában arról beszélt, hogy a tárolt Bitcoinok kamatoztatása jelenleg még elég kockázatos üzlet, de a decentralizált pénzügyi alkalmazások egyelőre ennek a legjobb módszerét adják.

A pár napja feltöltött kérdések és válaszok videóban Antonopoulos megállapította, hogy jelenleg a DeFi alkalmazások használata az egyetlen módja a kriptopénzek kamatoztatásának, anélkül hogy azokat fel kéne adni vagy harmadik fél gondjaira bízni. Viszont figyelmeztetett az Ethereum hálózatán futó alkalmazások veszélyeire.

„Az ethereum hálózata tartalmazhat rengeteg hibát. A konszenzus algoritmus becsődölhet, vagy a hálózati jutalék annyira megemelkedhet, hogy komoly problémákat okozzon. Ezek miatt aztán eljuthatunk odáig is, hogy elveszítjük a tőkénk teljes egészét.”

Antonopoulos a problémát abban látja, hogy bár léteznek bevételt generáló megoldások, azok mindegyikében valaki másra kell bízni a pénzünket – ebben az esetben pedig mindig ott a lopás vagy hűtlen kezelés veszélye. Emellett ott vannak a holderek, akik nem jutnak jövedelemhez egészen addig, amíg ki nem veszik a pénzüket és így az a pénz csak áll, nem dolgozik neki. Pont ezért vonzóak számukra a staking vagy a kölcsön szolgáltatások és ez az egyik ok, amiért olyan népszerűek is.

Persze nem csak technikai hibák adódhatnak. Bár az utóbbi egy évben a DeFi alkalmazások óriási sikernek örvendtek, a fundamentális kockázatuk megmaradt. Ehhez a kockázathoz hozzájárul az állandó magas volatilitás, illetve a tény, hogy a kriptopénzek fedezte kölcsönöket általában tőkeáttételes kereskedésre használják fel.

A kölcsönadás már a tavalyi évben 8 milliárd dolláros forgalmat generált és ez a szám folyamatosan növekszik. Az egyik első ilyen nagysikerű kölcsönadós (lending) szolgáltatás a BlockFi volt,  de a magyar kötődésű InLock is ezen a területen nyújtja szolgáltatásait. Te használsz valamilyen DeFi alkalmazást?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img