Az amerikai bankszabályozó testület engedélyt adott a bankoknak a kriptovaluták tárolására

spot_img

Az amerikai Valutaszabályozó Hivatal (OCC: Office of the Comptroller of the Currency) az USA pénzügyminisztériumának felügyelő szervezete, aminek feladata, hogy szabályozza és felügyelje az Egyesült Államokban szövetségi engedéllyel működő bankok működését.

A szervezet tegnap egy közleményt adott ki, amiben zöld utat adott az ország takarékszövetkezetei és bankjai számára, hogy kriptopénzeket fogadhassanak be és őrizhessenek meg az ügyfeleik részére. Megfogalmazásuk szerint ennek biztosítása “a tradicionális banki megőrző szolgáltatások egy modern formáját” jelenti.

A hivatalos tájékoztatás mellé egy értelmező levelet is csatoltak, amiben leírták, hogy egy kriptovaluta egység birtoklása a hozzá tartozó privát kulcs birtoklását jelenti, amit egy bank ugyanúgy képes lehet biztonságos és jogilag szabályozott keretek között tárolni, mint megannyi más dolgot, amire a törvények már lehetőséget biztosítanak. Ezzel kapcsolatban arra is kitértek, hogy a kriptográf kulcsok biztonságos tárolása komoly technológiai felkészülést igényel, de ennek megkövetelése tökéletesen illeszkedik azoknak a hatósági intézkedések sorába, amelyek a banki betétek minél magasabb szintű védelmét igyekeznek garantálni az ügyfelek számára.

Habár a bankban tárolt kriptopénz fogalma gyakorlatilag szembemegy mindazzal, amiért a Bitcoin valójában létrejött, sok befektetési célú megtakarítással rendelkező tulajdonos számára lehet majd vonzó ez az új lehetőség.

Érdekesség, hogy a Valutaszabályozó Hivatal vezetésének élére éppen 2020 májusában nevezetek ki egy új vezetőt. A szervezet igazgatója azóta Brian P. Brooks, aki korábban a legnagyobb szabályozott kriptotőzsde, a Coinbase jogi ügyekért felelős igazgatója volt.

Mindez egy érdekes jelenséget vetíthet előre. A következő években egyre több fiatal és a kriptovaluták iránt nyitott személy kerülhet majd vezetői pozíciókba, akik belülről bonthatják majd le a jelenleg még fennálló falakat és nyithatják meg a kapukat az egész ágazat előtt.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img