A1 Telekom: kriptopénzes fizetési lehetőség a vezető osztrák telekom szolgáltatótól

spot_img

Az A1 Telekom ausztria vezető telekommunikációs szolgáltatója, ami 7 országban, 25 millió előfizető számára biztosítja szolgáltatásait. A cégcsoport egyik leányvállalata, az A1 Payment az elmúlt időszakban számos készpénzmentes fizetési megoldást integrált a vállalat rendszereibe. Ezek nem csak a számlabefizetéseket tették egyszerűbbé, de a velük szerződésben álló 2500 kiskereskedelmi egység pénztárait is új fizetési lehetőségekkel bővítették.

Az A1 nemrégiben kezdte el támogatni az ázsiai turisták által favorizált Alipay/WeChat fizetési módokat, tegnapi bejelentésük szerint pedig immár a kriptovalutával végrehajtott tranzakciókra is lehetőséget biztosítanak. A vállalat által üzemeltetett termináloknál mostantól kezdve több kriptovalutával, bitcoinnal, ethereummal és dashhel is fizethetnek majd a vásárlók, amiket a rendszer valós időben vált a boltosok számára euróra.

Ausztriában egy ideje már a postákon is vásárolhatnak maguknak kriptopénzt az érdeklődők, és maga az állami vállalat is bocsátott már ki kripto tematikájú bélyegeket.

Chainlink: partnerkapcsolat a T-Systems-szel

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img