Gyengének tartja a dollárt, ezért részvényekre, aranyra és bitcoinra váltja készpénztartalékait egy vállalat

spot_img

A MicroStrategy egy 1989-ben alapított informatikai vállalat. A Nasdaq-on is kereskedett cég múlt heti negyedéves értékelőjén derült ki, hogy készpénzállományának egy részét alternatív befektetési eszközök vásárlására fogja fordítani.

“A következő 12 hónapban a MicroStrategy tartalékaiból 250 millió dollárt fogunk alternatív befektetési eszközök vásárlására fordítani, amiben részvények, olyan nyersanyagok, mint például az arany, és olyan digitális valuták, mint például a bitcoin is szerepelni fognak.” – mondta el a cég igazgatója.

“Jelentős mennyiségű amerikai dollárt halmoztunk fel és tartottunk a bankszámlánkon, ám az ezen elérhető hozam az évek során egyre alacsonyabb lett. Arra számítottunk, hogy a helyzet javulni fog, ezért nem kerestünk azonnali megoldást erre a problémára. Az elmúlt három hónap során jelentősen megváltozott a véleményünk és úgy gondoljuk, hogy az USA dollár esetében a jövőben már csak negatív reálhozamra lehet számítani.

Ha valaki jelentős mennyiségű dollár megtakarítással rendelkezik és arra számít, hogy azon bármilyen hasznot tud elérni, téved. Az arany, az ezüst és a bitcoin mutatják az erőt.”

Ez az első olyan eset, amikor nem egy közismert magánszemélyről, vagy befektetőről, hanem egy vállalatról derül ki, hogy stratégiai tartalékait bitcoin vásárlással igyekszik diverzifikálni.

Bitcoin vásárlásáról nyilatkozott a milliárdos üzletember

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img