Már 60%-os pluszban lehet, aki az abszolút csúcson kezdett el bitcoint vásárolni

spot_img

Kezdő befektetők számára ideális választás lehet a költség átlagolás stratégiája (DCA – dollar cost averaging), mely során a befektetésre szánt pénzt nem egyszerre, hanem egy hosszabb időszakra szétosztva, egyenlő részenként kell elkölteni. Ezt alkalmazhatják azok is, akiknek nincsenek jelentős megtakarításaik, de gondolva a jövőre, minden héten vagy hónapban szeretnének félretenni egy kisebb összeget.

A módszer lényege, hogy a hosszú távon kiegyenlített beszálló árral, a közgazdaságtanban és befektetésekben kevésbé járatosak is csökkenthetik a rövidebb távú árfolyam kilengésekből eredő kockázataikat. Azok akik ismerték, és a bitcoin és ethereum befektetéseik során is alkalmazták ezt a stratégiát, szép haszonra tehettek szert az elmúlt évek során.

A Coinmetrics által készített analízis szerint azok, akik a 2017-es abszolút csúcsponton, de a fenti módszerrel kezdtek el bitcoint vásárolni, mostanra 61.8%-os profitot érhettek el, ami éves szinten 20.1%-os megtérülést jelentene még annak ellenére is, hogy a bitcoin árfolyama jelenleg is 30%-kal alacsonyabb, mint a korábbi ~$20 000-os maximuma

 A bitcoin árfolyamának alakulása,  a napi 1 dolláros vásárlások értéke, a befektetés összértéke

A fenti grafikonon azt a példát ábrázolták, hogy mi történt volna akkor, ha valaki a 2017 december 16-i csúcsponton 1 dollárért vásárolt volna magának BTC-t, majd ugyanezt minden egyes ezt követő nap megismételte volna. Az eredmény: emberünk a mai napig ~970 dollárt fordított volna bitcoin vásárlásra, miközben befektetésének összértéke már elérte volna az 1560 dollárt.

Az átlagolást követő ethereum befekektetők sem jártak volna rosszul. Akik a 2018 januári csúcson vettek maguknak először, mostanra összesen 87.6%-os, éves szinten 27.9%-s hozamot érhettek el úgy, hogy az ETH még mindig 70%-kal a korábbi, ~$1400-os maximuma alatt van.

 Az ethereum árfolyamának alakulása,  a napi 1 dolláros vásárlások értéke, a befektetés összértéke

Az átlagolás nem csak napi, hanem heti, vagy havi szinten is véghezvihető. Kezdők számára ez a befektetési kockázatok csökkentésének legegyszerűbb formája.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img