Bitcoinra váltotta 250 millió dolláros készpénztartalékát egy Nasdaq-on jegyzett vállalat

spot_img

Néhány nappal ezelőtt számoltunk be arról, hogy az 1989 óta működő és vállalati IT-stratégiai megoldásokban utazó Microstrategy (Nasdaq: MSTR) lehet az első olyan hagyományos tőzsdén jegyzett vállalat, ami készpénztartalékait a dollár gyengélkedése miatt kriptopénzekbe fektetheti.

A cég ma egy sajtóközleményben tájékoztatott arról, hogy 250 millió dollárért 21 454 BTC-t vásárolt magának, ami 11 652 dolláros átlagárat jelent. Ez magában foglal minden ezzel kapcsolatos kiadást, jutalékot és a tranzakciós költségeket is.

“A Bitcoin befektetésünk az új tőkekezelési stratégiánk része, amelynek célja a részvényeseink hosszú távú profitjának maximalizálása. Tettünk tükrözi azon álláspontunkat, miszerint a Bitcoin a legszélesebb körben elismert kriptovaluta, ami hosszabb távon megbízható értéktárolási tualjdonságokkal és befektetési potenciállal rendelkezik. A Bitcoin 10 évvel a létrehozása után olyan kiegészítő pénzeszközként funkcionál, ami hasznossá teszi mind a magán, mind az intézményes célú felhasználásra. A Microstrategy legitim befektetési eszközként ismerte el a Bitcoint és tette ennek megfelelően pénzügyi tartalékstratégiájának részévé.” – mondta a cég igazgatója, aki azt is kiemelte, hogy a a Covid-19-re adott kormányzati válaszlépések és más gazdasági tényezők miatt úgy vélik, hogy a hagyományos valuták és befektetési eszközök hosszú távon történő jelentős értékcsökkenésére számítanak.

Bitcoin vásárlásáról nyilatkozott a milliárdos üzletember

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img