A bitcoin első 10 000 dolláros napja jelezheti előre a következő csúcsot

spot_img

A bitcoin árfolyama tegnap átlépte a 12 000 dolláros szintet és ha képes lesz ezt megtartani, akkor nem kizárt, hogy hamarosan a 14 000-es zónát is megostromolhatja.

Persze reméljük, hogy a nagy kép szempontjából ez csupán egy jelentéktelen előrelépés lesz és a következő évek során ennél még sokkal magasabb számoknak is örülhetünk. Ennek kapcsán lehet érdekes az a megfigyelés, ami a következő csúcs idejét is előrejelezheti nekünk.

Az elmúlt évtized során a közeledő top előjele volt, amikor a bitcoin napi nyitó és záró árfolyamai közötti különbség egy újabb nagyságrendet lépett előre. Ilyenkor már nem volt rossz döntés, ha az ember szépen lassan elkezdte leszedegetni a profitját az asztalról.

Eladni persze éppen ezekben a napokban, a csúcsra járatott FOMO idején a legnehezebb, de a bitcoin első 10, 100 és 1000 dolláros növekedését produkáló napjait 1.5 – 2 héten belül mindig a végső csúcs, majd a hosszú korrekció követte.

Hogy a történelem megismétli-e önmagát az első 10 000 dolláros nap után? Bízom benne, hogy legkésőbb a következő felezésig választ kapunk majd erre a kérdésre.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img