Razzia az egyik legnagyobb dél-koreai kriptotőzsdénél

spot_img

Sajtóértesülések szerint a dél-koreai rendőrség megszállta az egyik legnagyobb helyi tőzsde, a Bithumb székházát és le is tartóztatta annak elnökét, miután az állítólag megpróbálta külföldre menekíteni vagyonának egy részét. A hír megjelenésével egy időben a kriptopiacok is megrogytak, a bitcoin a 12 050 dolláros szintről egészen 11 150 dollárig esett vissza.

Az esetről elsőként egy tekintélyes dél-koreai napilap számolt be, aminek riportja szerint a Bithumb egy zártkörű, 25 millió dolláros ICO-t hajtott végre, ám a kérdéses kriptopénzt az ígéreteivel ellentétben végül mégsem vette fel a kínálatába, amivel jelentős anyagi kárt okozott a vásárban résztvevő 300 partnerének.

Az ügyben érintett kriptovaluta a BXA token volt, amit a Bithumb tőzsde jövőbeli hivatalos kriptopénzeként promotáltak a befektetők számára. A BXA kibocsátására egy nagyobb felvásárlás részeként került volna sor, mely során egy másik befektetői csoporthoz került volna a tőzsde többségi tulajdona, ám a fúzió végül meghiúsult és később a Bithumb is eltávolított minden korábbi ezzel kapcsolatos közleményt az oldaláról.

Néhány nappal ezelőtt egyébként egy másik dél-koreai tőzsdére a Coinbitre is lecsapott a rendőrség, miután kiderült, hogy az forgalmának 99%-át meghamisította, miközben tulajdonosai 84 millió dollárnak megfelelő pénzt mostak tisztára a váltón keresztül.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img