spot_img

Megszédült, de már jobban van Kabuso, az igazi Doge

spot_img

2010. február 23-án készült az a fénykép, ami a világ egyik leghíresebb kutyájává tette Kabuso-t. A most 14 éves shiba inu egyike volt annak a 19 állatnak, akiknek 10 éve egy japán menhely bezárása miatt kellett villámgyorsan új otthont találni. Kabuso az 58 éves óvóbácsihoz, Atsuko Satohoz került, aki az első találkozásukról több fényképet is készített.

Ezen felvételek közül került ki az a ma már ikonikus és sejtelmesen néző profilkép is, amit pár hónappal később valaki teljesen véletlenül fedezett fel a gazdi közösségi oldalán és osztott meg vicces képként a Redditen. A fotó szinte azonnal klasszikus mémmé, és az akkoriban még csak a szárnyaikat próbálgató kriptovaluták egyik ma is népszerű képviselőjének, a Dogecoinnak jelképévé vált.

Az ikonná váló Kabusonál sajnos nemrégiben egy szédüléssel és mozgáskoordinációs zavarokkal járó “vestibuláris” betegséget diagnosztizáltak, ami eléggé legyengítette őt. Gazdája a napokban egy bejegyzést tett közzé arról, hogy a shiba szerencsére már jobban érzi magát, újra eszik és ha kicsit még dülöngélve is, de már sétálni is képes. A rajongók – köztük mi is – örömmel fogadták a hírt. Reméljük, hogy Kabuso még sok-sok éjszakán át ugathatja majd a holdat.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img