Már a tőzsdék is megérzik a DeFi forradalmat

spot_img

Annak ellenére, hogy mintegy két milliárd dollár “esett ki” a DeFi piacról az elmúlt napok korrekciója során, úgy tűnik, hogy a folyamat megállíthatatlan, a terület rendületlenül tör előre. Sőt, olyannyira markáns a térnyerése a különböző DeFi projekteknek, főleg a decentralizált tőzsdéknek, hogy azt bizony már a “klasszikus” kriptopénztőzsdék is megérzik, a Cointelegraph beszámolója szerint likviditási problémák jelentkeznek.

A “DeFi” kulcsszóra történő keresések a népszerű WeChat alkalmazásban megdöntötték a korábbi, napi 500 000-es keresési rekordot, sőt, kis híján meg is duplázódott az érték, eljutva egészen 900 000-ig.

Ennek meg is lett az eredménye, a kriptopénztőzsdék már likviditási problémákkal néznek szembe, hiszen tömeges tőkekivonás történt az elmúlt napok során. Erre azt a nem túl populáris, sőt, egyenesen vérlázító döntést hozta néhány tőzsde, hogy felfüggeszti a tőkekivonást, komoly felháborodást keltve a felhasználóik körében.

A felháborodás pedig hamar átcsapott egyfajta kampányba, aminek az volt a célja, hogy minél többen utaljanak ki USDT-t, általában kriptopénzeket ezekről a tőzsdékről, ennek meg is lett az eredménye, hiszen eszkalálódott a folyamat a kínai piacon.

Mindemellett gomba mód szaporodnak az újabb és újabb DeFi projektek, a rossz nyelvek szerint ebben közrejátszik az is, hogy így, mármint zavarkeltéssel próbálják elejét venni a tőzsdék a további tőkekivonásnak. Azonban ahogy a bevezetőben is említettük, a DeFi láznak még a nemrég, pontosabban most bekövetkező összeomlás sem tud megálljt parancsolni.

Szeptember 2. és 6. között nagyjából 9,5 milliárdról 6,5 milliárdra zsugorodott a (rész)piac mérete, a különböző DeFi projektekben (DEX, hitelezés, egyéb) tárolt tőke mennyisége.

Ez a visszaesés a már szintén említett WeChat keresések számában szintén megmutatkozott, a korábbi érték alá is betérve, egészen 450 000-ig süllyedve, ugyanebben a négy napban. Jelenleg mintegy 8,1 milliárd dollárnyi tőkénél jár a DeFi ipar, gyorsan megy a regeneráció, ez persze magában hordozza egy újabb lufi, illetve egy azt követő újabb összeomlás, legalábbis jelentősebb korrekció lehetőségét.

Persze könnyen lehet, hogy ahogy azt a kriptopénzek általános piacán már megszokhattuk, pár hónap múlva már csak “zaj” lesz az árfolyamgörbén az, ami most sok port vert fel. A DeFi fejlődése megállíthatatlan, annak ellenére is, hogy számos gyermekbetegséget kell még kinőnie a területnek.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img