Napi hack: Eminence (EMN)

spot_img

Az Eminence egy decentralizált játék, aminek a létezéséről tegnap ilyenkor szinte még senki sem tudott, mára viszont 15 millió dollárt buktak vele a spekulánsok.

Az Eminence mánia az éjszakai órákban kezdődött, amikor a YFI mögött álló Andre Cronje egy közösségi médiás üzenetben jelezte, hogy ezen az új projekten dolgozik. Tekintettel előző munkájának sikerére, sokan azonnal rávetették magukat a kínálkozó lehetőségre.

Az Eminence egy eredetileg két évvel ezelőtt létrehozott kártya/kalandjáték újraélesztése lett volna, némi DeFi csavarral nyakon öntve.

Ahogy az első hírek megjelentek arról, hogy a program egy saját tokennel fog rendelkezni (EMN), néhány óra alatt 15 millió dollár értékű kriptovaluta vándorolt a decentralizált tőzsdékre. A szerencsevadászok célja az volt, hogy még olcsón juthassanak hozzá az éppen csak bejelentett tokenhez, ám mint kiderült, egy átverés áldozatai lettek.

Valaki egy hibát fedezett fel az Eminence még béta állapotban lévő és ellenőrizetlen okos szerződéseiben, ami lehetővé tette számára, hogy tokeneket nyomtathasson magának. Ezután egy flash loan segítségével felpumpálta a tokenek árfolyamát, amiket értékesített, majd lelépett a zsákmányával.

A történetben a végső csavart az adta, hogy a hacker csak a megszerzett pénz felét vitte magával, 8 milliót egy Andre Cronje-hez köthető számlára utalt, ami miatt egy darabig sokan azt hitték, hogy ő hackelte meg saját magát, ám ezt később cáfolta.

https://twitter.com/AndreCronjeTech/status/1310763509521805312?s=20

A tokenek árfolyama ezt követően szó szerint 0-ig esett vissza. A felújított Eminence az eredeti tervek szerint 2-4 hét múlva indult volna el, ám az egyelőre kérdéses, hogy fejlesztője tovább fog-e dolgozni rajta.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img