Coinbase: ez egy munkahely

spot_img

A Coinbase igazgatója vasárnap egy blogbejegyzést tett közzé, amiben részben a külvilág, de főleg a saját munkatársainak figyelmét hívta fel arra, hogy a tőzsde minden politikai, vagy más fajta aktivizmust a kapuin kívül akar tudni.

A neten keringő pletykák szerint a Coinbase fejlesztőinek egy része arra akarta rávenni a vezetőt, hogy fejezze ki a Black Lives Matter mozgalommal való szimpátiáját, de ő erre nem volt hajlandó. A dolgozók egy része ekkor kilépéssel fenyegetőzött, amire a válasz a közzétett blogposzt lett.

Azóta egy belsős levél is kiszivárgott a vállalattól, ami felhívja a munkatársak a figyelmét arra, hogy akinek nem tetszik az #EgységesCoinbase céges kultúra, az bármikor távozhat tőlük. Ehhez egy kilépési csomagot is összeállítottak, így aki elvi okokból szeretne felmondani, az 4-6 hónapos fizetésének megfelelő végkielégítést és még 6 hónapig élő egészségbiztosítást kaphat, valamint a cégben szerzett részesedését is megtarthatja, amit egy esetleges tőzsdére lépés után tudna pénzzé tenni.

A közösség reakciói megoszlottak az esetről. Egyesek szerint az igazgató döntése teljesen ésszerű és egy munkahelyen nem is lenne szabad teret engedni a céget akár nehéz helyzetbe is hozó kinyilatkoztatásoknak. Mások szerint piacvezetőként a Coinbase-nek felelőssége lenne, hogy felkaroljon bizonyos ügyeket és példát mutasson mások számára.

“Nem lenne szabad szó nélkül hagyni, a Coinbase jelenlegi és jövőbeli felhasználóit érő igazságtalanságokat” – mondta a Coinbase egyik volt dolgozója.

Mivel az elmúlt hónapokban felröppent a híre annak is, hogy a Coinbase tőzsdére készül, vannak akik nem tartják kizártnak, hogy ez állhat a döntés hátterében és az igazgató így akarja elkerülni, hogy a célhoz közel valamilyen társadalmi mozgalommal való kapcsolatuk miatt esetleg meghiúsuljon a részvénykibocsátás folyamata.

Te mit gondolsz? Egy a saját területén piacvezető cégnek

Eredmény

Betöltés ... Betöltés ...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img