Twitter CEO: a blokkláncon van a jövőnk

spot_img

Jack Dorsey, a Twitter vezérigazgatója nem hagyott fel a blokkláncok népszerűsítésével. Ezúttal az Oslo Freedom Forum 2020 rendezvényen tett erős kijelentéseket.

„A blockchain és a bitcoin egy olyan jövőbe mutat, ahol a tartalom örökké megmarad, nem tűnik el, minden egyes hálózathoz kötődő csomópontban (node) ott lesz.”

A Twitter feje szerint a Bitcoin az internet egy régi ethoszára épült fel, aminek a célja egy olyan kommunikációs hálózat megteremtése lett volna, ami decentralizált lett volna, szabadon hozzáférhető és elosztott ökoszisztémákra épült volna.

Ezt a gondolatot Jack Dorsey továbbvitte és előadásában azt is felvetette, hogy a Twitter számára a végső célt az jelentené, hogy átálljon egy publikus blokklánc architektúrára, vagyis egy teljesen nyílt platformá változna.

“A jövőben arra fókuszálunk, hogy kliensek legyünk egy [tervezett blokklánc hálózaton], hogy egy olyan szolgáltatást építsünk, amihez bárki hozzáférhet és amiben bárki közreműködhet.”

tette hozzá Dorsey, utalva arra, hogy az elképzelés már túlment az ötletelés szintjén.

Ez alapján a jövőben elképzelhető, hogy a Twitter átesik majd egy teljes migráción, amiben blokkláncra viszik az egész platformot. A vezérigazgató megjegyzése arra is utal, hogy saját blokklánc hálózatot fejlesztenek erre a célra. Az eddig napvilágra került információk alapján még nehéz előre látni, hogy mivé fejlődhet ez a kezdeményezés, de ha sikerrel járna, akkor az túlmutatna egy egyszerű social media cég szolgáltatásán.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img