2.4 kvadrillió dollárt ér a Reddit kriptopénze

spot_img

A Reddit a legnagyobb nemzetközi online fórum, ahol bárki létrehozhatja saját közösségét. Az oldal csoportjai között jó pár olyan akad, aminek mérete az elmúlt évek során több millióssá nőtte ki magát. Ezek közül jelenleg a vicceket és mémeket publikálók tábora a legnagyobb (33 millió taggal), de a filmek, sportok és zenék kedvelői is 20+ millió emberrel oszthatják meg gondolataikat.

Az általános csatornák mellett rengeteg tematizált rajongói klubbot is létrehoztak a Reddit felhasználói, amelyek tagjai csak egyetlen konkrét témával foglalkoznak, így például csak egyetlen könyvről, zenekarról, vagy éppen sorozatról beszélgetnek.

A Trónok Harca részek kibeszélőihez több tízezren szóltak hozzá

A Reddit vezetői néhány hónappal ezelőtt jelentették be, hogy kísérleti jelleggel két Reddit csoport, az 1.4 millió taggal rendelkező Fortnite és az 1.1 millió taggal rendelkező CryptoCurrency csoport tagjai számára bevezetnek egy kriptopénzt, pontosabban egy aktivitásukat mérő jutalompontot, amiket egy Ethereum alapú, ERC20 token formájában is jóváírnak a fiókjukon.

A Fortnite játékosok a BRICKS, míg a CryptoCurrency tagjai a MOON elnevezésű tokeneket szerezhették meg a tárcáikba.

A Reddit a napokban tette lehetővé, hogy a jutalompontokat coinok formájában ki is lehessen utalni az oldalról, amik nem sokkal később felbukkantak a decentralizált tőzsdéken is.

Az Etherscan szerint a MOON tokenekből a Reddit fórumain eddig már több, mint 30 000 000 000 000 000 000 000 000 került kiosztásra, melyek közül néhány a Honeyswap dexén kötött ki. A MOON árfolyama a tegnapi nap folyamán 175 000 dolláros forgalom mellett, 0.08 dollár körül alakult, ami alapján a token teljes piaci részesedése 2.4 kvadrillió dollár lehetett (2.4 * 10^24).

A számot kontextusba helyezve, a világgazdaság mérete nagyjából 133 000 milliárd dollárra becsülhető, vagyis a MOON tokenek tegnap kétmilliárdszor értek többet, mint bolygónk minden pénzben kifejezhető értéke.

A MOON eredetileg tervezett kibocsátási görbéje

A MOON tokenek pár hónappal ezelőtti bejelentésekor egyébként még jóval alacsonyabb forgalomba hozható mennyiségről beszéltek a Reddit fejlesztői. Akkor még 250 millió tokenben korlátozták volna a kriptopénz maximálisan kibocsátható darabszámát, így valószínűleg a kiosztást felügyelő okos szerződés megírásában vétett hiba okozta, hogy végül sokkal több MOON kerülhetett forgalomba.

A Bitcoinnak tehát alaposan össze kell szednie magát, a jelenleg 200 milliárd dolláros piaci részesedéssel rendelkező kriptopénznek ugyanis további 12 000 000 000 000-szeres növekedésre lesz szüksége ahhoz, hogy piacvezetői helyét visszaszerezhesse.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img