Így zajlott a Blockchain Budapest 3.0

spot_img

Kedden megrendezésre került a Blockchain Budapest 3.0, az év legnagyobb, és talán egyetlen kriptopénz, blokklánc tematikájú konferenciája. Lássuk be: halmozottan hátrányos helyzetből induló vállalkozásról van szó a világjárvány második, az előzőnél is jóval súlyosabb etapja közepette, egy olyan apró piacon, mint Budapest. Mindezek ellenére az esemény kifejezetten jól sikerült, mutatjuk miért.

A nagyjából 100-120 résztvevőnél a szervezők nyilván jóval többet szerettek volna, viszont ez családiassá, szerethetővé tette a közeget és a hangulatot, ráadásul a helyszín, a Sugár Event is szerencsés választásnak bizonyult. Jelen cikk szerzője például nem szereti a 3-5, vagy akár 6-8 teremből és helyszínből álló konferenciákat, amikhez térkép és iránytű kell, hacsak nem akarunk bekerülni a csellengők műsorába.

A nép pénze: Kínában a nemzeti digitális pénz tárcájában is Mao arcképét láthatjuk hamarosan…

A közel 40 éves Sugár bevásárolóközpont jól tartja magát, pontosabban jól karban tartják, a mozija, ahol a rendezvény helyet kapott pedig kifejezetten kellemes, sokkal szebb, élhetőbb és otthonosabb, mint a legtöbb plázamozi. De térjünk rá a kriptopénzekre!

Az előadások vegyesre sikerültek, a kifejezetten gyengétől a határozottan erős, akadémiai igényességű, komoly tudományos munkát felvonultatóig. Szerencsénkre utóbbi kategória túlsúlyba került, ennek ellenére voltak fellépők, akik “több ezerszeres” növekedésről beszéltek kriptopénzük jövőjében, méghozzá kijelentő módban, ráadásul úgy, hogy ügyfeleket toboroztak éppen.

…de nem ez volt az egyetlen érdekesség, amit megtudtunk Kínáról.

De hamar tisztult a mozivászon előtti színpad, megtudhattuk, hogy mi fán terem a deanonimizálás az Ethereum esetében, ügyes, szellemes nyomozati munkával hihetetlenül sokat meg lehet tudni egy felhasználóról, feltéve, hogy nem alakítja, variálja tudatosan a utalások kapcsán kialakult szokásait.

Ismerős arcok a vásznon.

Természetesen 2020 hot topicjai vitték a vezérfonalat, a Central Bank Digital Currency, és a DeFi témáira voltunk a leginkább kíváncsiak, nem kellett csalódnunk, okosabban jöttünk el, mint ahogy érkeztünk. Reméljük, hogy 2021 során, egy más, vírusmentes világban ismét jelen lehetünk, a Blockchain Budapest médiapartnereként ott leszünk mindenképp!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img