Megegyezett a tőzsdefelügyelettel a SALT

spot_img

Emlékszel még a SALT nevű tokenre, vagy egész nevén a Salt Lendingre? Pár évvel ezelőtt úgy emlegették ezt a tokent önjelölt YouTube kriptopénz szakértők, mint a meggazdagodás zálogát, ami megtöbbszörözheti a számlád értékét. Majd gyorsan hozzátették, hogy „ez nem befektetési tanácsadás!”.

Mostanra oda futott ki a dolog, hogy miután az amerikai tőzsdefelügyelet évekig nyomozott utánuk és igyekezett bíróság elé vinni a SALT csapatát, végül soron kívül megegyeztek egymással.

A SALT több értékpapírokról és azok kibocsátásáról szóló törvényt sértett meg. Miután a SALT nem ismerte el és nem is tagadta le a bűnösségét, a megyezés értelmében be kell jegyezniük a tokent, mint értékpapírt. Továbbá egy visszatérítési eljárást kell biztosítaniuk egykori befektetőiknek. Ha a megadott idő után nem állnak készen arra, hogy visszatérítsék a pénzét annak, aki ezt kéri, akkor utoléri őket a SEC haragja.

A Salt 2017 közepén vágott bele az ICO-ba, amiből 47 millió dollárt markolt fel az év végéig. Ezután még 1,2 millió SALT-ot adtak el egy “post-ICO sale”-ben. A tőzsdefelügyelet aztán a 2018-as év első felében kezdett kutakodni a projekt után – ezután derült ki, hogy a csapat a begyűjtött pénz nagy részével nem tudott elszámolni. Az utolsó SALT tokent a csapat 2019 nyarán adta el.

A Salt vezetősége is kommentálta az eseményeket és felhívta a figyelmet arra, hogy a csapat végig együttműködő volt a hatóságokkal és sokat dolgoztak azon, hogy ésszerű megállapodás szülessen. Egy nyilatkozatban arra is megragadták az alkalmat, hogy lefektessék, hogy a Salt továbbra is sikeresen fut (egyébként egy lending platformot üzemeltetnek ha ez eddig érdekelt valakit) és bebizonyították, hogy a lendingnek van jövője, sőt, új fícsörökkel jönnek a jövőben.

A SALT-ot egyébként már kivették szinte az összes kriptopénz tőzsdéről, már csak a Huobi-n kereskednek vele mindössze $400 000-es volumennel. Az all-time hozama nagyjából -98%-os, a mostani hírekre viszont egy nagy zöld tüskével reagált.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img