OKEx: minden működik, csak a kiutalás nem

spot_img

Október 16 óta, vagyis hatodik napja nem lehet kiutalni az OKEx tőzsdéről. Ezt pedig az okozta, hogy a tőzsde egyik fontos tárcáját és annak privát kulcsát birtokló személy épp a hatóságokkal működött együtt egy nyomozásban – jelentette be aznap a tőzsde.

Azóta a felhasználók nem kaptak használható információt erről a vezető személyről, az ő visszatéréséről vagy a kiutalási blokk megszüntetéséről.

“Your funds are safe” – vagyis „a pénzetek biztonságban van” – szólt pár órával ezelőtt egy tweet a tőzsdétől. Ebben a tweetben egy ködös említést is tettek néhány olyan próbálkozásról, ami arra irányulhatott, hogy mindenféle kerülőutakon keresztül kiutalják a tőzsdéről a pénzüket a userek:

„Több számlánál is riasztott a kockázatkezelő rendszerünk. Ezeket a számlák automatikusan eltiltotta attól, hogy belső transzfereket hajtsanak végre. Hogy a pénzüket biztonságban tudják, szeretnénk emlékeztetni a felhasználókat, hogy ne használjanak más platformokat erre a célra.”

Pár nappal ezelőtt felmerült, hogy nagyobb összegben utaltak ki a tőzsdéről, azóta ezt több blokklánc elemző is megcáfolta. A withdrawal szüneteltetése óta egyetlen coin sem hagyta el a tőzsdét. A beutalások alaposan beestek, de kissebb mértékben azért folyamatosan áramlik be a pénz a tőzsdére.

Az OKEx a social medián csak a kiutalásokról szóló híreket cáfolta. A legsúlyosabb vád vagy pletyka a tőzsdével szemben az, hogy egy hete őrizetbe vették a privát kulcsokat birtokló egyik alapítót, Xu Mingxing-et és őt azóta senki sem látta. Ezt egyelőre nem kommentálta a tőzsde, a hír egy kínai oknyomozó híroldaltól ered.

Legfrisebb blogposztjában az OKEx azt írta, hogy néhány p2p trading funkcionalitás visszaállt a régi kerékvágásba és egyébként minden ugyanúgy működik, hogy eddig, vagyis nincs ok a pánikra. A cég sűrűn bocsánatot is kért a fennakadásért és azt mondta, hogy a kiutalások lehetősége azonnal visszaáll, amint meggyőződnek arról, hogy minden biztonsági követelménynek eleget tesznek.

A blogbejegyzés végén ugyanakkor a felhasználási feltételekből idéznek egy pontot. Ebben az áll, hogy az OKEx bármikor megváltoztathatja, szüneteltetheti vagy felfüggesztheti a szolgáltatásaink működését, előzetes figyelmeztetés nélkül is. A kijelentés inkább még több kétséget szült, ezekbe a feltételekbe ugyanis mindenki beleegyezett, amikor az OKEx-en megnyitotta a számláját.

A Kripto Akadémián továbbra is figyelemmel követjük az eseményeket.

/bravenewcoin, okex blog/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img