Ezúttal egy brit cég fektette Bitcoinba készpénztartalékait

spot_img

Az amerikai MicroStrategy, Square és Stone Ridge 600 millió dollárt is meghaladó befektetései után, ezúttal egy kisebb brit cég döntött úgy, hogy készpénztartalékainak egy részét bitcoin vásárlásra fordítja.

A londoni tőzsdén jegyzett Mode Global Holdings kincstárának 10%-át helyezték el hosszú távú bitcoin letétekben, hogy ezzel is óvják befektetőik érdekeit. Miután az Egyesült Királyság banki hozamai az idei évben elérték a rekord alacsony évi 0.1%-ot, a Mode vezetői úgy gondolták, hogy ezzel a lépéssel védekezni tudnak az infláció ellen és képesek lesznek megőrizni a nemrégiben befejeződött részvénykibocsátásuk során megszerzett tőke vásárlóerejétt.

“A Bank of England a 326 éves történelme során még soha nem kínált ilyen alacsony kamatokat, miközben a Bitcoin hosszú távú sikerébe vetett bizalmunk egyre csak növekszik. A befektetést egy körültekintő, de modern vagyonkezelői stratégiát követve hajtottuk végre.”” – nyilatkozta a cég vezetője.

A Mode Global közleményéből nem derült ki, hogy számszerűleg pontosan mennyi pénzt fordítottak a vásárlásra, de a Fintech cég nevére rákeresve kiderül, hogy piaci értéküket 40.3 millió fontra tartják, ami nagyjából 16 milliárd forintnak felel meg és ezzel hazánk 50 legnagyobb vállalkozása közé tartoznának..

Szülinapi akció a CoinCashnél: vásárold meg a legnépszerűbb DeFi-tokeneket, 3% extra jóváírással >>

Bitcoin vásárlásáról nyilatkozott a milliárdos üzletember

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img