Nincs mindenki elragadtatva a PayPal hírektől

spot_img

Bár rengetegen elégedettek azzal, hogy újra 13 000 dollár körül jár a bitcoin a PayPal integráció híre miatt, vannak akik kritikájuknak adtak hangot – szerintük a rövid távú árfolyam fellendülésén kívül nem szolgál előnyökkel az integráció.

A SatoshiLabs blogján megjelent írás arra figyelmeztet, hogy „a PayPal célja valószínűleg nem az, hogy előremozdítsák az egészséges elterjedést”. A Trezor tárcák fejlesztőcsapatának írása a régi „nem a te privát kulcsod, nem a te coinod” érvelés mellett állt ki.

„Ha a PayPal a Bitcoin miatt új érdeklődőket tud bevonzani, akkor az azt eredményezi majd, hogy ezeknek az új felhasználóknak komoly információhiányuk lesz a valódi kriptopénzekről. Ez pedig aláássa a kriptopénzek szellemiségét”

„Senki ne gondolja, hogy egy harmadik félnél tartott coin az övé.”

– írja a SatoshiLabs posztja.

Ha hosszú távon a PayPal figyelmen kívül hagyja a közösséget és nem engedi meg, hogy a userek birtokolják a saját kulcsaikat, akkor nem sok értéket hoz ebbe a szektorba.

A Blockchain.com vezérigazgatója, Peter Smith is hasonló gondolatokat foglamazott meg. Szerinte a PayPal megoldás „erősen centralizált és rugalmatlan”.

„Ezt már láttuk a Robinhood esetében is és most újra ezt látjuk. A kripto a pénzügyi szabadságról szól. Ez egy modern pénz, aminek a tulajdonosa ténylegesen birtokolja azt. Bár örülök, hogy új közönséget hozhat a PayPal integráció, de ez a lehetőségek és a szabad tranzaktálás korlátozásával jár.”

Két nappal ezelőtt jelentette be a PayPal, hogy néhány héten belül az USÁ-ban, majd jövőre a többi országban is beépíti szolgáltatásai közé a BTC, a BCH, az ETH és az LTC adásvételét és az ezekkel való fizetést. A kereskedők viszont nem fognak kriptopénzeket kapni, továbbra is a hagyományos valutában könyvelődnek majd a tranzakciók. Így a PayPal gyakorlatilag csak egy lehetőséget biztosít annak, hogy rajtuk keresztül kitegyük magunkat az árfolyamokmozgásának. A BTC árfolyama nagyon pozitívan reagált a hírre és új 2020-as csúcsot írt le:

Bitcoin: megindult az ár, a 13 000 -re figyel a világ

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img