$13 000: egy forró tél előszele?

spot_img

Egy héttel ezelőtt még a 12 000 dolláros szint áttörésében reménykedtek, a hétvége utolsó óráiban viszont már a 13 000-es megtartásáért szoríthattak a Bitcoin tulajdonosok.

A heti csúcsot végül a vasárnap hajnali 13 350 dolláros árfolyam jelentette, amit egy villámgyors ~450 dolláros dump követett, de ennek ellenére a napot és ezzel hetet is végül 13k fölött búcsúztathattuk. A BTC 2018. január 15-e, vagyis az utolsó bika piac lecsengése óta nem zárt ennél jobb kereskedési hetet, ami hosszabb távon pozitív előrejelzésnek tekinthető.

Rövidebb távon a tegnap hajnali tüzijáték jelezhette előre azt, hogy innentől kezdve mire számíthatunk. Agresszív, néhány perc alatt bekövetkező, több száz dolláros kilengések, elsősorban a rövidebb távon gondolkozó kereskedők megfélemlítésére.

Arról már a múlt héten is olvashattatok, hogy a 2.5 éven keresztül áttörhetetlennek látszó 12 000-es fal leomlásával már egészen más szemszögből nézhetjük a piacot. Bika területre érve, emelkedő trendben a short pozíciók felvétele innentől kezdve mindig egy kicsit rizikósabb lesz, bár a Bitcoin sem lenne Bitcoin, ha időnként nem fegyelmezné akár 40%-os visszaesésekkel is a túl magabiztossá váló befektetőket.

A Bitcoin árfolyama 2017-ben 1000 dollárról 20 000-ig emelkedett, ám a hodlerek ezalatt több 30-40%-os korrekciót is átélhettek.

Az biztos, hogy a legtöbb BTC-vel rendelkező befektetők egyelőre pozitívan tekintenek az előttünk álló időszakra. Az elmúlt egy hét folyamán szinte minden szegmensben növekedett az 1 bitcoint meghaladó letéttel rendelkező tárcák száma. Visszaesést egyedül a 100 és 1000 BTC közötti régióban tapasztalhattunk, de az ezt elhagyók közül valószínűleg többen is előreléptek az 1000+ coinnal rendelkezők táborába.

Az X bitcoint tartalmazó tárcák számának alakulása

Egyre nagyobb magabiztossággal jelenthetjük ki, hogy innentől kezdve minden a türelemről és lassú építkezésről fog szólni. Az árfolyam időről időre vissza fog húzódni, amikor a rövidebb távon gondolkozók leveszik a profitjukat az asztalról, de aki megteheti, annak a korábbi tapasztalatok alapján érdemes lesz ezeket az időszakokat pozicíójának további építésére felhasználnia.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img