$13 899: ahonnan már nincs visszatérés?

spot_img

A múlt heti PayPal bejelentést követően a Bitcoin árfolyama 13 000 dollár fölé emelkedett. Habár a heti zárással a sokáig áttörhetetlennek tűnő 12k-s falat egyelőre sikerült magunk mögött hagynunk, nem kellene sok ahhoz, hogy a havi nézetet mutató grafikonon is jelentős előrelépést tegyünk.

Alig néhány nappal október vége előtt, a Bitcoint ~400 dollár választja el attól, hogy elérje a korábban mért legmagasabb havi záró árfolyamát, a 2017. decemberi 13 899 dollárt. Ennek átlépésére azért lehet érdemes odafigyelni, mert a korábbi bika piacok során minden egyes alkalommal, amikor a Bitcoin havi kereskedése a korábban mért legmagasabb havi záró árfolyam fölött zárt, az az új emelkedési szakasz egyértelmű kezdetét jelentette. A Bitcoin ezeket a szinteket átlépve már nem tért vissza a korábbi rekordnak számító hónapok záró árfolyama alá.

A logaritmikus nézet miatt a 2. visszaesés nem tűnik túl jelentősnek, valójában egy -75%-os korrekció volt.

A korábbi tapasztalatok alapján tehát egy újabb rendkívül kedvező előjelnek örülhetnénk, ha a hétvégére sikerülne megugranunk ezt a 400 dolláros lécet. Ez persze nem lesz könnyű feladat, de ki tudja, a Bitcoin talán éppen a 12. születésnapján, Mindenszentek éjszakáján támadhat fel ismét és kezdhet magának egy új életet.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img