DBS Digital Exchange: kriptotőzsdét nyit a legnagyobb szingapúri bank

spot_img

Délkelet-Ázsia és egyben Szingapúr legnagyobb bankja, a DBS Bank Ltd. ma reggel indította el saját fiat-kripto kereskedésre lehetőséget adó tőzsdéjét, a DBS Digital Exchange-t.

A pénzintézet Bitcoin, XRP, Ethereum és Bitcoin Cash kereskedésére kínál lehetőséget az amerikai, szingapúri és hongkongi dollár, valamint a japán jen ellenében. A tőzsde működését a szingapúri pénzügyi törvények, a letétek biztonságát a DBS Bank fogja garantálni.

A felület közvetlenül csak az intézményes és hivatásos kereskedői engedéllyel rendelkező traderek számára lesz elérhető, de közvetítőkön keresztül a hétköznapi embereknek is lehetőségük lesz a használatára. A platformon nem tényleges kriptopénzekkel, hanem az azok értékét lekövető szerződésekkel lehet majd kereskedni. Az ezek mögöttes értékét biztosító kriptovalutákat a bank egy elszeparált, biztonságos tároló helyen fogja megőrizni, hogy elejét vegye az ezek ellen irányuló támadási kísérleteknek.

A DBS lehetőséget fog teremteni az olyan tokenek (STO-k) kibocsátására és kereskedésére is, amelyek valamilyen valós fizikai világban fellelhető értéket, például üzletrészt, ingatlant, árucikket, kötvényt, stb. testesítenek meg. Érdekesség, hogy a DBS bank nevére rákeresve a pénzintézet 2017-ben még csalásnak minősítette a BTC-t.

Nem sokkal cikkünk megjelenése előtt a tőzsde oldala elérhetetlenné vált. Úgy tűnik valaki túl korán nyomott meg egy gombot (:

Ha forintért szeretnél kriptopénzt vásárolni, látogass el a CoinCash oldalára.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img