Atomic Swaps: 2021 nyarára elkészülhet a Bitcoin és Monero közötti közvetlen átváltást lehetővé tevő fejlesztés

spot_img

A különböző kriptovaluta hálózatok alap esetben nem képesek kommunikálni egymással, ezért a közös interakciókhoz harmadik felek, például tőzsdék segítségére szorulnak. Ezen változtathat egy régóta kísérleti stádiumban lévő fejlesztés, az Atomic Swaps, ami közvetítők nélkül is lehetővé teheti a különböző blokkláncok közötti utalások végrehajtását.

A megoldással korábban a Litecoin csapata is kísérletezett, most viszont a Monero fejlesztői érhetnek el fontos áttörést a területen.

Az első Bitcoin és Monero közötti Atomic Swap-ot lehetővé tevő megoldást 2017 decemberében publikálták. Ezt követően sokáig csak egy nagyon szűk kör, lényegében egyetlen ember folytatta az ezzel kapcsolatos kutatásokat, aki végül idén júliusban jelentette be, hogy sikerült elkészítenie az első közvetlen BTC-XMR átváltást lehetővé tevő protokollt.

Mivel ez a verzió még sok potencionális hibával rendelkezik, a nyilvános és biztonságos változat elkészítése további fejlesztéseket igényel. A protokoll készítője a Monero közösség segítségét kérte, hogy összeállíthasson egy 6 fős csapatot, amivel becslései szerint 7 hónap alatt, 2021 második negyedévére képes lenne befejezni a munkát. Az ezzel kapcsolatos kiadásokat 2727 XMR-re, mai árfolyamon számolva ~365 000 dollárra becsülte, amit rekord gyorsasággal, 3 nap alatt dobtak össze a közösség tagjai.

A sikeres megvalósítást más kriptovaluta párok támogatása követheti, így az Atomic Swaps-el kapcsolatos kutatások nem csak a Monerot és a Bitcoint, de az egész kripto iparágat magasabb technológiai szintre emelhetik.

Szintén a Moneroval kapcsolatos friss hír, hogy a napokban élesedett az Oxygen Orion fantázianevű frissítés, ami a tranzakciós adatok tömörítésével egységnyi idő alatt 10%-kal több utalás feldolgozását teszi lehetővé.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img