Helyet szerzett a szenátusban egy bitcoin HODLer

spot_img

Cikkünk születésekor még mindig nincs meg a végső eredménye a 2020-as amerikai elnökválasztásnak, a verseny szorosabb, mint amire az elemzők számítottak, annak ellenére is, hogy jelenleg Joe Biden demokrata jelölt győzelme tűnik esélyesebbnek. Ám ilyenkor nem csak a Fehér Ház lakója cserélődik, hanem a szenátus is, komoly csatározások folynak minden egyes helyért, pontosabban székért, hiszen ez, mármint a szenátus a törvényhozás egyik fontos színhelye. Most bekerül valaki, aki hosszú évek óta tartogatja bitcoinjait.

Cynthia Lummis (borítóképünkön) először meglehetősen korán, 2013-ban vásárolt bitcoint a hírek szerint, ha minden igaz azóta sem vált meg coinjaitól, így a hosszútávú gondolkodás és a kitartás érdemét kapásból megkaphatja a közösségtől. Állítólag a vejétől kapta a “tippet”, miszerint ezzel az újdonsággal érdemes foglalkozni, az illető azóta az Unchained Capital, egy blokklánc kötődésű pénzügyi szolgáltatásokkal foglalkozó cég vezető termékmenedzsere.

Az mindenesetre biztos, hogy a hölgy Wyoming állam képviseletében vesz részt az ország ügyeit meghatározó munkában, ez az állam nem mellesleg meglehetősen kripto-barát, nemrég a helyi egyetem, a University of Wyoming Center for Blockchain and Digital Innovation néven indított új szervezetet.

A mostani kampányban nem ez az első alkalom, hogy egy jelölt neve kapcsolatba kerül a kriptopénzekkel, Florida állam képviselője például kripto adományokat is elfogadott a támogatóitól. Ám ennél is jóval nagyobb jelentőségű fog a Chamber of Digital Congress névre keresztelt állami szervezet kezdeményezése, miszerint a kongresszus minden tagja kapjon 50 BTC-t a kampányához, ezzel segítendő a kriptopénzek terjedését.

Úgy tűnik ez valóban meg is történt, ám nem kapott különösebben nagy sajtóvisszhangot. Érdemes megnézni a projekt bemutatót, valóban kiosztottak 50 BTC-t mindenkinek.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img