A Biden elnökség hatása a Bitcoinra

spot_img

Amerika választott. Az Egyesült Államok új elnöke Joe Biden lesz, de Donald Trump vonakodva adná át a hatalmat. Újra a bizonytalanságok korszaka következik?

Nagy változásokra lehet számítani, ha Joe Bident beiktatják hivatalába, mint az USA 46. elnökét. A gazdasági elemzők arra számítanak, hogy ezúttal a gazdaság tényleg minden szeglete megérzi a váltást. Eközben a Bitcoin már közel van a 16 000 dolláros ellenálláshoz.

Az amerikai gazdaságélénkítő csomag

A törvényhozás előtt egy 2,2 trillió dolláros csomag áll már október óta, várva az elfogadásra. A jelenlegi elnök, Donald Trump a választások utánra tolta volna az új gazdaságélénkítő csomag bevezetését. Azzal, hogy Biden nyerte a választást, az elemzők azt remélik, hogy közelebb hozható a csomag bevezetése – akár Biden hivatalba lépésének első fontosabb intézkedése is lehet.

Idén ez lenne a második fontos élénkítő rendelkezés és elég valószínűnek tűnik, hogy ennek kiosztása pozitív irányba befolyásolja majd a Bitcoin árfolyamát is. A további fiskális ösztönzők, együtt a FED kötvényvásárlási csomagjával beindítottak bizonyos szintű pánik reakciókat, amitől sokan a dollár gyengülését és egy dollár eladási hullámot várnak.

Pont ezért lenne most fontos a befektetők számára, hogy még tovább diverzifikáljanak és Bitcoinba is tegyenek pénzt. Erre jól példa a közelmúltból a MicroStrategy 425 millió dolláros Bitcoin befektetése.

November 3 óta a BTC-USD 14,5%-ot ment

Eközben a Bitcoin még mindig lendületben van. A választások napja óta 14,5%-al növelte az értékét, jelenleg 15 250 dollár körül kereskedik. A margin kereskedéssel számolva ez elég jó hozamokat hozott azoknak a kereskedőknek, akik longolták a BTC-t.

Gyenge USA dollár

A legtöbb arany kereskedő egyetért abban, hogy Biden elnökké választása longos jelnek számít. Bár a Szenátus még nem döntött a kérdésben, az ösztönző csomag és a FED várható kamatcsökkentése újra a dollár erejének gyengülése felé mutat. Ennek eredményeképpen az arany és a Bitcoin is egy újabb lendületet kaphat.

A hétfői esés az XAU-USD páron – SimpleFX WebTrader

Hozzá kell tenni, hogy az arany egy óriási esést produkált hétfőn: akkor 4,44%-ot esett, ami a legnagyobb napközbeni esés volt augusztus 11 óta. A zuhanás azután következett, miután világra kerültek a sikeres koronavírus vakcináról szóló hírek.

Ne maradj le a Bitcoin, az arany és más eszközök árfolyammozgásáról. Kereskedj a SimpleFX-en, ahol 500-szoros tőkeáttétel vár.

A SimpleFX Black Friday ajánlata erre most kiváló alkalmat biztosít: 100$-os ajándék USDT-t kapsz, ha beszállsz a promóba. Ez mindössze egy kattintásodba kerül, de november 23-a előtt meg kell tenned. Az ajánlat a hónap végéig fut, aminek keretében 20%-al alacsonyabb spread-ekkel kedveskedik a tőzsde. Regisztrálj most!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img