A televízióban dicsérte a Bitcoint egy amerikai szenátor

spot_img

Élő televíziós adásban dícsérte a Bitcoint Wyoming állam frissen megválasztott szenátora. Cynthia Lummis a pénteki Jó reggelt Amerika vendégeként válaszolt a műsorvezető kriptovalutával kapcsolatos kérdésére.

“Műsorvezető: Ön az első szenátor, aki Bitcoinnal rendelkezik. Személy szerint nem vagyok annyira járatos ebben a témában, de úgy tudom, hogy míg egyesek hisznek a jövőjében, mások úgy vélik, hogy ez egy adóelkerülésre, pénzmosásra alkalmas eszköz. Ön mit gondol erről?

Szenátor: Bízom benne, hogy a Bitcoinnal kapcsolatos kérdéseket a nemzeti szinten folyó egyeztetések témájává tudom tenni. Korábban kincstárnokként az volt a feladatom, hogy értékálló eszközöket keressek és ezekbe fektessem államunk pénzét. A Bitcoin megfelel ennek a kitételnek. A dollár értéke folyamatosan inflálódik, a Bitcoin viszont véges darabszámmal rendelkezik, csupán 21 millió darab fog létezni belőle. Biztos vagyok benne, hogy a Bitcoin fontos szerepet fog betölteni az értékálló eszközök kategóriájában.”

Lummis 2013-ban, ~300 dolláros árfolyamon vásárolt először magának BTC-t, miután egy kriptopénz befektetési alapnál dolgozó rokona mesélt neki róla.

“Hiszek a korlátozott darabszám által biztosított gazdasági előnyökben és hogy a Bitcoin segíthet a pénzrendszerünket mérgező manipuláció felszámolásában.” – nyilatkozta egy korábbi interjúban.

A Citibank ügyvezető igazgatója szerint a Bitcoin árfolyama jövő karácsonyig 300 000 dollár fölé fog emelkedni

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img