Gyorsabban lőtt ki az árfolyam, mint ahogy emlékszünk rá

spot_img

Nem lassul a Bitcoin árfolyamának növekedése: egy héttel ezelőtt elértük a 16 000-et, tegnap a 17 000-et, ma pedig már 18 000 felett is járt az árfolyam. Utoljára ilyen magasan 2017 év végén jártak az árfolyamok. Abban az időben, amikor mindenki és mindenkinek a nagymamája is a Bitcoinról beszélt.

Ez már három éve volt és ez idő alatt megfakultak az emlékek erről az időszakról. Ezért érdemes emlékeztetni magunkat, hogy igazából milyen gyorsan történtek az események:

Amikor utoljára áttörte a BTC 17 000 dolláros szintet, csak hat nap kellett neki, hogy elérje a 20 000 dolláros történelmi csúcsot.

Bitstamp grafikon 2017 év végéről: ezen a tőzsdén pár száz dollár híján nem érte el a 20 000-et az árfolyam. 17 000-ről a csúcsra viszont hat nap alatt felért.

Mit lehet ebből leszűrni? Egyrészt azt, hogy ezekeben a napokban érdemes közelebbről figyelni a grafikonokat, hogy ne maradj le a legizgalmasabb időszakról. Másrészt azt, hogy ne félj profitot realizálni, ha a profitod már megegyezik a céloddal. A lehetőség ugyanis nagyon hamar elszállhat. 2017-ben pedig rengetegen maradtak fent a (szakadékba) száguldó vonaton. Mindig a saját terveiddel és a saját pénzügyi életeddel összhangban hozd meg a hosszú távú eladásról vagy vételről szóló döntéseidet.

Érdemes arra is emlékezni, hogy milyen rövid idő alatt történt a beesés. A 20 000 dolláros szint érintése utáni ötödik napon már a 11 200 dollár közelében járt az árfolyam, ami egy -44%-os esésnek felel meg.

Gyere fel a Discord szerverünkre, ahol közösen beszéljük ki a grafikonokat és figyeljük a Bitcoint.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img