Probléma az ETH 2.0-val: nem lesz meg a szükséges ETH

spot_img

Az Ethereum Alapítvány világos feltételeket szabott az Ethereum 2.0 indulásának: egy héttel a kezdés előtt rendelkezésre kell állnia 16 384 validator node-nak. Mivel a minimum ETH mennyiség, amivel működik egy node az 32 ETH, így összesen 524 288 ETH kell majd az induláshoz.

Ez dollárban kifejezve kb. 250 milliót jelent.

A Beacon Chain elindulása egyelőre december 1-re van kitűzve. Ez lesz a 2.0-ra való átállás első nagy mérföldköve, de ehhez az kell, hogy november 23-ig még összegyűljön 419 000 ETH. Jelenleg erre kevés esély mutatkozik. Az ETH2 Launchpad számlálója szerint egyelőre ennek a mennyiségnek a 20%-a gyűlt össze. Ha nem jön össze, akkor újabb késésre lehet számítani.

Bár még van négy napuk, valószínűleg mindenki csak az utolsó lehetséges pillanatban fog megválni az ETH-tól. Ugyanis amint beküldik az okos szerződésbe, az ETH-k zárolva lesznek egészen az ETH 1.5 megjelenéséig. Ekkor lesz a mostani blokkláncból ún. shard – ennek befejezését pedig jövőre ígérték az Ethereum fejlesztői.

Miután az egész ETH 2.0 projekt rengeteg késésen van túl, érthető, hogy a potenciális érdeklődők bizalma nincs a csúcsponton. Az 1.5 verzió is csúszhat egy vagy két évet, ezért komoly elhivatottság kell ahhoz, hogy valaki ilyen hosszú időre lezárassa tokenjeit.

Viszont tisztességes javadalmazást ígér az Alapítvány: a stakingben tartott ETH mennyiség évente 5-15%-ot fog kamatozni.

Ha te is szeretnél a jövőben ETH-t stakelni, akkor itt találsz leírást hozzá.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img