Beperli a Forbes-t a Binance

spot_img

Ezúttal egy igazán nagy halba szállt bele a Binance: a legnépszerűbb kriptotőzsde beperelte a Forbes magazint egy októberi cikkük miatt. A „Kiszivárgott tai-chi dokumentum rávilágított a Binance kifinomult tervére, amivel megkerülték a szabályozókat” című cikkről többek között ezt írtuk a múltkor:

A terv a feltételezések szerint egy függetlennek látszó franchise cég, a Binance.US létrehozásán alapult, ami egy hatóságokkal együttműködő, jogkövető vállalkozás képét mutatta volna, miközben különböző licenszdíjakon keresztül az anyacégnek játszotta volna át a bevételeit…

Binance Tai Chi: FUD vagy kifinomult stratégia?

A New Jersey-ben beadott kereset szerint a Forbes és két újságírója, Michael del Castillo és Jason Brett kárt okozott a Binance-nek azzal, hogy “több hamis, megtévesztő és lejárató állítást fogalmaztak meg” a tőzsdecéggel kapcsolatban.

A keresetben a Binance nem csak tagadja az állításokat, de az állítólag kiszivárogtatott „Tai Chi”-nek nevezett dokumentum hitelességét is tagadja. A Binance azt kéri, hogy a Forbes vegye le az említett cikket és fizessen kártérítést. Erről már természetesen a bíróság fog dönteni. A két újságíró egyelőre nem kommentálta az eseményeket.

A Binance részéről Changpeng Zhao ezeket a csatákat főleg a közösségi médiában szokta megvívni azzal, hogy a Binance jó hírnevére játszik rá. Egyes esetekben a pereskedéstől sem riad vissza, tavaly egy kínai kockázati tőke társaság fejét perelték be, mert a rossz véleménye miatt kevesebb befektetői tőkéhez jutott a Binance. Forbes szintű médiaóriással még nem volt dolga a Binance-nek.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img