A PayPal gyakorlatilag egymaga vásárol fel minden kibányászott Bitcoint

spot_img

A PayPal október 21-én jelentette be, hogy lehetővé fogja tenni felhasználói számára a Bitcoin vásárlását. A funkció egyelőre még csak az Egyesült Államokban érhető el, de a cég úgy tervezi, hogy azt hamarosan a világ más részein is bevezeti.

A fizetési szolgáltató egy kriptós startuppal, a Paxos-szal kötött megállapodást a kriptopénzek kezelésére és az általuk üzemeltetett ItBit tőzsdéről vásárolja meg az ügyfeleinek tovább értékesített kriptopénzeket. Egy hónappal a partnerség bejelentése után után már egy jól látható trend látszik kirajzolódni a váltó forgalmában.

Az arany színű vonallal az ItBit-en végrehajtott Bitcoin vásárlások napi összértékét tüntették fel. A heves kilengések miatt, a forgalom valós nagyságát jobban szemlélteti a folytonos fehér vonal, ami ugyanezt egy 7 napos átlag formájában ábrázolja.

A tőzsdén végrehajtott bitcoin vásárlások egész évben nagyjából azonos szinten maradtak, egészen a PayPal egy hónappal ezelőtti belépéséig. Azóta a napi átlag 5 millió dolláros forgalom 15 millió dollár fölé emelkedett és várhatóan még tovább fog növekedni, hiszen a PayPal a világ nagy részén még csak most tervezi bevezetni a kriptovaluta vásárlás lehetőségét.

Jelenleg naponta 900 BTC kerül kibányászásra. 18 000 dolláros árfolyammal számolva ez 24 óránként 16.2 millió dollár értékű új bitcoin megjelenését jelenti, vagyis a PayPal néhány héttel az indulása után már csaknem egymaga vásárolja fel a piacra kerülő friss bitcoin készlet tekintélyes részét.

Kincs ami nincs? Ellátási válság léphet fel a Bitcoinnál

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img