Behalt a felhő, leálltak a porszívók és a Bitcoin vásárlás is akadozik

spot_img

Néhány órával ezelőtt leállt az AWS egy része. Az Amazon által üzemeltetett népszerű felhőszolgáltatás 32%-os piaci részesedéssel rendelkezik, ami pont akkora, mint az őt követő további három kiszolgáló együttes mérete (Microsoft Azure 19%, Google Cloud 7%, Alibaba Cloud 6%).

Az Amazon 23 globális régióban üzemelteti szervereit, melyek közül most az USA US-EAST-1 zónájában lévők adták meg magukat. Ennek következtében olyan szolgáltatók és oldalak váltak részben vagy egészben hozzáférhetetlenné, mint például az Adobe, az Autodesk, a Flickr és a Washington Post, de mellettük még számtalan más kisebb cég is áldozatul esett az üzemzavarnak. Közéjük tartozott például az okos háztartási eszközöket forgalmazó iRobot is, aminek ügyfelei arról panaszkodtak, hogy felhőkapcsolat híján porszívóik és kapucsengőik is teljesen használhatatlanná váltak.

Az eset érintette a legnagyobb amerikai székhelyű kriptotőzsdét, a hazánkban is sokak által kedvelt Coinbase-t is, aminek működése cikkünk írásának pillanatában még akadozott.

Két héttel ezelőtt hasonló problémák okoztak gondot a második legnagyobb kriptopénz, az Ethereum működésében. Az ETH blokkláncát támogató legnagyobb szolgáltató, az Infura időszakos leállása több órára lehetetlenítette el az erre épülő alkalmazások működését.

Leállt az Infura, több nagyobb tőzsde is felfüggesztette az ETH és ERC20 tokenek kiutalását

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img