4 milliárd dollárt zsebeltek be a kínai hatóságok a PlusToken-től lefoglalt kriptókból

spot_img

Ma került napvilágra Kínában a PlusToken nevű piramisjátékkal kapcsolatos lefoglalt eszközök listája – írja a theblock.

A több évig tartó nyomozás, kézrekerítés és pereskedés után a kínai bíróság a PlusToken ügyében idén ősszel hozott ítéletet. A 109 vádlottból végül a hálózat 15 felsővezetőjét ítélték el csalásért. Ők kettő- és tizenegy év közötti börtönbüntetést, ill. 100 000-től 1 millió dollárig tartó pénzbüntetést kaptak.

Az előzetes becslések nagyjából 3-4 milliárd dollárra tették azt a kriptopénz mennyiséget, amit a piramisjátékkal világszerte begyűjtöttek. A mai hírből az került ki, hogy pontosan 4,2 milliárd dollárt érnek a hatóságok által lefoglalt kriptopénzek.

A bírósági iratok azt írták, hogy a hatályos törvények szerint a lefoglalt pénzügyi eszközöket eladják és az így szerzett tőkét átadják a nemzeti kincstárnak.

A részletekre azért kellett ennyit várni, mert a vádlottak közül többen fellebbeztek, viszont a felsőbb bíróságok a múlt héten elutasították kérelmüket.

A PlusToken 2018 májusában indult és egy nemlétező kriptopénz arbitrázs platformba gyűjtött befektetőket, akiket nagyon magas napi kifizetésekkel csábított. A PlusToken hálózata világszerte több millió embert vonzott be, köztük Magyarországon és Kelet-Európában is gyűjtötte ügyfeleit.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img