Guggenheim Partners: 500 millió dolláros befektetés a Bitcoinba?

spot_img

A múlt hét kedvezően indult a Bitcoin tulajdonosok számára. A BTC árfolyama hétfőn és kedden 19 400 is dollár környéként járva, éppen csak elmaradt a legnagyobb tőzsdéken mért korábbi csúcsoktól.

Az áttöréshez szükséges lendületet azonban nem sikerült megszerezni, a pillanatnyi megingás során pedig két negatív hír is az eladók malmára hajtotta a vizet. Egyrészt a legnagyobb amerikai tőzsde igazgatója nyilatkozott arról, hogy tudomása szerint a Trump kormányzat még a leköszönése előtt szankcionálhatja a kripto tárcák használatát, másrészt az évek óta húzódó Plus Token ügy kapcsán értesülhettünk arról, hogy a kínai állam kezére juthatott több milliárd dollár értékű kriptovaluta.

Ez utóbbi esetében többen is attól tartottak, hogy egy nagyobb eladási hullám kiváltója lehet, ha az állami szervek megkezdik a lefoglalt coinok értékesítését, ám az azóta napvilágot látott sajtóinformációk már arra engednek következtetni, hogy a digitális pénzek nagy részén már tavaly túladhatott a kínai államkincstár.

Alighanem ezek a hírek is hozzájárulhattak ahhoz, hogy az elmúlt hetek menetelését követően a Bitcoin egy időre megpihenjen. A vezető kriptovaluta szerdán és csütörtökön egészen 16 200 dollárig korrigált, ám egy hétvégén érkező hír elterjedése után ismét erőre kapott.

Valaki kiszúrta, hogy a több mint 200 milliárd dollárnyi befektetést kezelő Walls Street-i Guggenheim Partners egyik stratégiai befektetési alapja, a Macro Opportunities Fund engedélyt kért az amerikai tőzsdefelügyelettől, hogy az általa kezelt letétek 10%-át (nagyjából 500 millió dollárt) Bitcoinba fektethesse.

Az ügyletet a Grayscale kriptós befektetési alapon keresztül szeretnék végrehajtani, ami az elmúlt hónapokban már több alkalommal is fokozott intézményes befektetői érdeklődésről adott hírt.

A Grayscale ügyfelek által birtokolt Bitcoin mennyiség havi alakulása (ma reggel 509 581 BTC)

Amennyiben sor kerülne a vásárlásra, a MOF alap legnagyobb kitettségévé az amerikai államkötvények helyett a BTC válna, a pozíció mérete pedig 200 millió dollárral haladná meg a portfólió jelenlegi listavezető eszközét.

A BTC a hétvégén mintegy 2000 dollárral emelkedve, 18 500 dollárig erősödött, amivel kellemetlen helyzetbe hozhatta a további zuhanásra spekuláló shortolókat.

A további emelkedéshez a 18 500 – 18 800 dollár körüli régió határozott áttörésére lenne szükség, ami alulról megközelítve ellenállásként, felülről viszont támaszként is funkcionált az elmúlt 1.5 hét során.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img