Átnevezték a Librát, hátha a szabályozók elfelejtik, hogy Zuckerberg ötlete volt az egész

spot_img

A Facebook által életre hívott digitális valuta, a Libra, tegnap bejelentette, hogy nevet változtat. Az új név: Diem.

A névváltoztatás annak a törekvésnek a része, ami egy egyszerűbb és átláthatóbb struktúrával kíván a világ elé állni. „Az eredeti név egy korai iterációra utal, ami sok ellenérzést váltott ki a szabályozókban. Azóta viszont drámain megváltoztattuk az értékajánlatunkat” – mondta Stuart Levey, a Diem CEO-ja.

A vezérigazgatótól azt is megtudtuk, hogy a Diem a nap szó latin fordításásból ered.

Ezzel együtt a Libra Alapítvány neve is Diem Alapítványra (Diem Association) változott. A Facebook továbbra is része marad a társulásnak és a Novi tárca fejlesztéséért felelős David Marcus, aki a Facebook Messengert is évekig irányította, része marad az ötfős igazgatói tanácsnak.

A Facebookról a következőket mondta Levey:

„Kritikus fontosságú az ő szerepük az alapítványban. Nem szeretnénk minden kapcsolatot elvágni velük, de ahogy a névváltoztatás is jelzi, az Alapítvány függetlenül és autonóm módon műküdik.”

A Diem jelenlegi terve az, hogy egyetlen digitális valutát indítanak, amit a dollár fog fedezni. Levey azt is megígérte, hogy teljesen együttműködőek lesznek a nyugati szabályozó inétzményekkel, hangsúlyt fektetnek a pénzmosással kapcsolatos szabályokra, a szankciók betartatására és általában a pénzügyi bűncselekmények kiküszöbölésére.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img